HV KRAS/Volendam neemt na 2 seizoenen afscheid van Zsigmond Makay

HV KRAS/Volendam neemt na 2 seizoenen afscheid van Zsigmond Makay

zaterdag 24 februari 2024

Twee jaar geleden nam Zsigmond Makay het stokje als trainer/coach van Garage Kil/Volendam Dames 1 over van Serge ter Horst. Met Makay haalde HV KRAS/Volendam een ervaren oefenmeester binnen. De, in Boedapest geboren, handbaltrainer heeft zelf een rijk verleden als handballer in Hongarije. Deze ervaring, discipline en winnaarsmentaliteit nam Makay mee naar Nederland. 

Als enige trainer die altijd strak gekleed in pak met stropdas langs de lijn staat, was het een markante verschijning. Een van de eerste eisen van Makay was dan ook een stropdas in de oranje kleur van de club. Na een onrustige periode wist hij de speelsters bij elkaar te brengen en weer tot een hecht team te maken, wat terug te zien was aan de resultaten op het veld. 

Zsigmond Makay: ‘Ik heb Volendam en haar team zeker in mijn hart gesloten. Ik mocht twee prachtige seizoenen bij een professionele club met zeer betrokken mensen samenwerken. Hierbij denk ik aan de warme gesprekken met Piet Kes en Joost Ooms. De trip met het team naar Hongarije, de wedstrijden in Boedapest en het bezoek aan het Sziget festival zijn onvergetelijke momenten die niet alleen bij mij, maar hopelijk ook bij het team nog lang blijven hangen. Ik heb een zeer jong en ambitieus team onder mijn hoede gehad. Ik wil ook de samenwerking met de TSC, met name Ageeth Bond en Jenny Hoogland, bedanken. Ik wens Volendam veel succes in de toekomst, maar eerst staat er nog een aantal uitdagingen voor ons waar ik alle vertrouwen in heb. Nogmaals bedankt Volendam.’

Voor de komende seizoenen is besloten een andere weg in te slaan en daarom afscheid te nemen van Makay. Vanuit de club is altijd fijn samengewerkt met de trainer. Garage Kil/Volendam is Makay daarom zeer dankbaar voor de afgelopen jaren en wenst hem veel succes voor de toekomst.