HV KRAS/Volendam schakelt Herpertz/Bevo uit

zondag 05 mei 2024

Op 4 mei 2024 stond de krachtmeting tussen HV KRAS/Volendam en het Limburgse Bevo op het programma, een cruciale wedstrijd voor een mogelijke plek in de HandbalNL League finales. De Noord-Hollanders kwamen als winnaars uit de strijd met een overtuigende eindstand van 32-23.

In een intensieve eerste helft wist KRAS/Volendam de leiding te behouden, ondanks een kortstondige opleving van de Limburgers in de tweede helft. Met uitstekende prestaties van spelers zoals Ephrahim Jerry en Lucas Schneider, die beiden acht keer het net vonden, verzekerde Volendam zich van de overwinning.

De wedstrijd begon met Volendam in de aanval, maar Bevo opende al snel de score. Volendam reageerde echter snel met een doelpunt van Jeroen Roefs, waardoor de stand gelijkgetrokken werd. Ondanks de druk van Bevo hield Volendam stand. Een tijdstraf voor Bevo bood Volendam de kans om terug te komen, en Jordy Baijens en Tim Roefs maakten hier gebruik van door te scoren. Het tempo bleef hoog en beide teams wisselden doelpunten af, maar Volendam behield een kleine voorsprong dankzij een mooie treffer van Jordy Baijens. Tijdens een tumultueuze fase kreeg Bevo een penalty, maar Evan de Lange wist deze tweemaal te stoppen, waardoor Volendam de leiding behield. Het team bleef druk uitoefenen en scoorde regelmatig, met onder andere een belangrijke goal van Robin Nagtengaal, waardoor ze met een voorsprong de rust in gingen met een stand van 14-11.

Volendam begon sterk aan de tweede helft, met doelpunten van Lucas Schneider. Bevo probeerde terug te komen, maar Volendam bleef standvastig en behield hun voorsprong. Ondanks enkele strafworpen voor Bevo, bleef Evan de Lange uitstekend keepen en voorkwam hij meerdere doelpunten. Volendam bleef scoren, waardoor ze hun voorsprong vergrootten. Met nog enkele minuten te spelen nam Volendam een time-out om hun strategie te bespreken. Ze slaagden erin de wedstrijd onder controle te houden en wonnen uiteindelijk met een comfortabele marge van 32-23.

Met deze overwinning behoudt KRAS/Volendam de aansluiting met een mogelijke plek in de finales van de Best of Three.

Op 18 mei wordt het allesbeslissende duel gespeeld tegen Drenth Groep/Hurry Up om 19:00 uur in de Opperdam. Kom onze mannen steunen!