HV KRAS/Volendam strijdend ten onder tegen Chambéry

HV KRAS/Volendam strijdend ten onder tegen Chambéry

zaterdag 10 september 2016

Plaatsing voor de volgende ronde van de EHF Cup was met de eerdere 31-23 nederlaag al een moeilijke zaak. Na het 16-36 verlies van gister tegen Chambéry is de uitschakeling een feit, maar met de getoonde strijd kan HV KRAS/Volendam het Europese toneel met opgeheven hoofd verlaten.

De betaalde profs van Chambéry etaleerden zaterdagavond hun klasse in sporthal Opperdam. Hoewel Volendam nog wel op voorsprong kwam (treffer van Eduard Klyuyko), schakelden de Fransen direct naar de hoogste versnelling. Binnen dertien minuten leidden de gasten met 2-10. Vanaf dat moment herpakte de thuisploeg zich en verliep het scoreverloop redelijk gelijk op. Via 5-15 werd er gerust met 6-19.

Na rust kon Volendam maar moeilijk een vuist maken. Jan Josef was eerst nog tweemaal trefzeker, maar daarna greep Chambéry weer het initiatief en vergrootte het stapvoets de voorsprong. Aan de inzet lag het echter nimmer. Onderweg leden de oranjehemden misschien nog wel het zwaarste verlies van de avond: Jaap Beemsterboer viel uit met een vervelende voetblessure. Hoe groot de schade zal snel duidelijk worden. Het slotakkoord werd gegeven door Rick Zwarthoed met een verzilverde strafworp. Hij bepaalde de eindstand op 16-36.

“Dit is het verschil tussen een jong team en een topploeg”, zei trainer Piotr Konitz na afloop. “Het was een lesje in handbal. Ondanks het verschil in kwaliteit ben ik niet tevreden met wat wij hebben laten zien. De uitwedstrijd was stukken beter.”

HV KRAS/Volendam – Chambéry: 16-36 (6-19).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 4, Eduard Klyuyko 3/1, Rutger ten Velde 2, Léon van Schie 2, Rick Zwarthoed 1/1, Beau Molenaar 1, Dico Coesel 1, Jaap Beemsterboer 1, Dani Baijens 1, Jordy Baijens, Leon Geus.