HV KRAS/Volendam trots ondanks zure nederlaag bij Lions

HV KRAS/Volendam trots ondanks zure nederlaag bij Lions

zaterdag 09 november 2019

HV KRAS/Volendam kon zaterdag terugkijken op een prima duel, waarin het topploeg OCI-Lions tot het einde het vuur aan de schenen legde. Helaas voor de Volendammers leverde dit geen tastbaar resultaat op. In Sittard verloor de ploeg van trainer Hans van Dijk met 28-27.

Zonder de geblesseerde Gerrie Eijlers en Jeroen Roefs gaf KRAS/Volendam de Limburgse rivaal prima partij. Vooral Jordy Baijens (zes treffers) en Limburger Tim Claessens (acht) namen de gasten bij de hand. Tot aan het einde van de eerste helft ging het gelijk op. Lions sloeg vijf minuten voor rust een gaatje van drie, maar die werd door Volendammers aan het begin van de tweede helft knap dichtgelopen: 19-19. Vanaf dat moment was er geen peil op te trekken wie er als winnaar uit de strijd zou komen.

In de slotfase moest KRAS/Volendam toch buigen. Lions leidde met 28-25, maar zag Ivo Steins met rood vertrekken na een harde overtreding op Robin Jansen. De oranjehemden kwamen terug tot 28-27, maar hadden in de slotseconde te weinig tijd om nog tot een fatsoenlijke aanval te komen. Van Dijk was na afloop trots op zijn ploeg. "Als je ziet hoe het team zestig minutenlang gevochten heeft, dan zit het met de homogeniteit wel goed."

HV KRAS/Volendam blijft door de nederlaag onderin de ranglijst van de BENE-League hangen. Na tien duels, waarin het er liefst zeven buitenshuis speelde, pakte het vier punten. De komende vier duels spelen de Volendammers in de eigen Opperdam, te beginnen komende zaterdag tegen Herpertz Bevo HC.

OCI-Lions - HV KRAS/Volendam: 28-27 (16-14). Rode kaart: 55. Ivo Steins (OCI-Lions).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Michiel van Gils; Tim Claessens 7, Jordy Baijens 5, Florent Bourget 5/4, Jort Neuteboom 3, Robin Jansen 2, Erik Blaauw 2, Ognjen Lekovic 2, Sander Visser 1, Robin Nagtegaal, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Leon Geus, Collin de Vette.