HV KRAS/Volendam verzuimt te winnen van Hasselt

zaterdag 01 oktober 2016

De herenselectie van HV KRAS/Volendam verdiende meer zaterdagavond tegen Initia Hasselt. In een zeer spannend duel, waarin beide teams elkaar nauwelijks ontliepen, trokken de Belgen uiteindelijk aan het langste eind: 26-28.

Haast de hele wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Hasselt kwam met 2-5 iets beter uit de startblokken, maar door een treffer van Léon van Schie kwamen de Volendammers na een kleine twintig minuten langszij (8-7). Die voorsprong hield de thuisploeg vast, tot 14-12 met rust. Dani Baijens ronde in de slotseconde een aanval uitstekend af en liet zich terecht bejubelen.

Eenzelfde spelbeeld ontvouwde zich in de tweede helft. Pas in het laatste gedeelte van de tweede helft ontstond er een klein verschil. Hasselt, dat met behoorlijk fysiek spel Volendam te lijf ging, sloeg met nog tien minuten te spelen een gat van vier punten: 21-25. Deze marge werd verkleind tot 25-26, mede door een heerlijk afgeronde break van Marc Kok. Hasselt vluchtte in een time-out in de hoop orde op zaken te stellen. En min of meer werd dat doel bereikt. Volendam scoorde in de resterende minuten nog maar één keer, terwijl Hasselt de voorsprong uitbouwde. Met 26-28 was het gedaan. Jan Josef werd met negen treffers topscorer van de dag.

HV KRAS/Volendam – Initia Hasselt: 26-28 (14-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 9, Rutger Ten Velde 4/1, Eduard Klyuyko 3, Léon van Schie 3, Dani Baijens 3, Dico Coesel 2, Marc Kok 1, Duncan Postel 1, Leon Geus, Jordy Baijens.