HV KRAS/Volendam wint eerste wedstrijd van 2023

HV KRAS/Volendam wint eerste wedstrijd van 2023

donderdag 02 februari 2023

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2023 op het programma voor KRAS/Volendam heren 1. De heren speelden tegen KTSV Eupen, de nummer 10 uit de competitie.

Tijdens deze wedstrijd kon het publiek genieten van het team van coach Geert Hinskens, waarin onder andere rechteropbouw Jordy Baijens een belangrijke rol had. Na het vertrek van rechter opbouw Zlatko Pavicevic viel er in de selectie een gat op deze positie. Naast het vertrek van Zlatko is namelijk ook Lucas Schneider geblesseerd uitgevallen, waardoor coach Geert Hinskens met een probleem zat. Jordy Baijens werd hierdoor uit de hoed getoverd. Van de linkerhoek werd hij naar de rechteropbouw verplaatst. Geert Hinskens: “Door alle blessures en het vertrek van Zlatko kwamen we vrij snel bij Jordy uit omdat we niet veel opties verder hadden om dat op te vullen. Jordy heeft regelmatig al gespeeld op deze positie. Het veraste me wel dat hij zo snel in die rol groeide. Dit was een mooie meevaller”.

Zoals Geert vertelde is de positie voor Jordy niet nieuw: “Uit noodzaak speelde ik bij mijn oude club in Rotterdam ook op de rechteropbouw. Ik speelde in het eerste en mijn vader was toen trainer van de heren A-jeugd. Samen met mijn vader heb ik toen extra getraind. Mede door zijn tips en het verrassende effect van een rechtshandiger aan de rechterkant werkte dat toen heel goed”.

Jordy speelt al in Volendam sinds 2016 en heeft dus al veel meegemaakt. Jordy: “In mijn eerste seizoen bij Volendam kwam ik samen te spelen met Leon Geus en Rutger ten Velde en hadden we eigenlijk op de linkerhoek een luxe positie. Toen Geert Hinskens, die in die tijd op de rechteropbouw speelde, een blessure op liep was het dan ook voor mij helemaal niet raar om Geert tijdens de rest van dat seizoen af en toe af te wisselen. Dat ik dit nu weer mag doen vind ik een leuke uitdaging”.

In de dekking was hij al langer te vinden als opbouwer, het lijkt er nu op dat dit de rest van het seizoen ook aanvallend het geval zal zijn: “Ik weet dat Eupen niet de sterkste tegenstander uit de competitie is, maar het is toch fijn dat het afgelopen weekend lekker ging. Zowel Jose Poças als Pieter van der Velden, beide linkerhoek spelers, speelden ook een prima wedstrijd. Ik kan die positie dus voor nu met een gerust hart achter laten”, aldus Jordy.

Tijdens de wedstrijd maakte Jordy maar liefst zeven doelpunten en was hij een belangrijke schakel. Verdedigend en aanvallend stond hij zijn mannetje. Hierover zegt hij: “Het is natuurlijk een lekker begin als je meteen de eerste aanval een bal er tussenuit kunt stelen. Daarnaast weet ik hoe het is om als hoek geen bal te krijgen en kan ik daar nu zelf mooi iets aan doen. Als ik naar het aantal doelpunten van Robin Nagtegaal kijk (7) is dat afgelopen weekend wel aardig gelukt in elk geval”.

Coach Geert Hinskens was ook tevreden over het spel van de opbouwer: “Jordy brengt wat anders dan alle andere opbouwers, snelheid, energie en hij neemt veel risico, wat af en toe heel handig is. Hij kan alles of niks spelen. Dit zagen we ook tijdens de wedstrijd tegen Eupen. De eerste helft speelde hij erg goed. Hij is wel een wapen dat we verder niet hebben in het team. Ook toekomstgericht is hij een goede troef, als de linkshandigers weer fit zijn”.

De wedstrijd werd winnend afgesloten met een stand van 41-29. Aankomende zondag speelt de heren 1 om 14:00 een thuiswedstrijd tegen de nummer 8, HUBO handbal.