Igor Mrsulja: 'Titel speler van de maand prijs voor iedereen'

Igor Mrsulja: 'Titel speler van de maand prijs voor iedereen'

vrijdag 08 december 2017

Igor Mrsulja werd door de BENE-League gekroond tot speler van de maand november. De Servische opbouwer is trots op zijn prijs, maar benadrukt dat hij het zonder de steun van iedereen binnen HV KRAS/Volendam niet had gehaald. "Dit is een prijs voor iedereen."

Igor, gefeliciteerd met de eretitel van speler van de maand november. Hoe blij met je met deze uitverkiezing?
Bedankt! Ik ben erg blij en trots, maar zonder mijn teamgenoten en de coach had ik deze prijs nooit gewonnen. Ook alle vrijwilligers en fans van de club maken deze club zo groot en mooi, zodat wij de beste prestaties kunnen leveren. Ik wil deze kans daarom aangrijpen om alle mensen van KRAS/Volendam te bedanken. Dit is ook jullie prijs.

Hoe verloopt het seizoen tot nog toe?
We begonnen het seizoen met een nieuwe coach die veranderingen heeft doorgevoerd. Dit waren heel positieve aanpassingen waar mijn teamgenoten en ik gelukkig mee zijn. We verloren soms wat wedstrijden die we eigenlijk hadden moeten winnen, maar we lieten vaak zien hoe goed we kunnen zijn. Al met al kijk ik met een positief gevoel terug op de afgelopen maanden en ik denk dat wij de komende periode alleen maar beter kunnen spelen.

Voor de mensen die jou nog niet zo goed kennen: beschrijf jezelf eens als handballer. Wat zijn je sterke punten?
Het is moeilijk om over jezelf te oordelen wat je wel en niet goed kan. Mijn manier van handballen is een beetje ongebruikelijk, denk ik. Mijn tegenstanders kunnen hierdoor moeilijk inschatten wat ik ga doen en daar kan ik voordeel uit halen. Ik wil altijd winnen en zet mij altijd honderd procent in om het team te helpen en minimaal één doelpunt meer te scoren dan de tegenpartij.

Bevalt het leven in Nederland?
Ik kwam hier in februari dit jaar en voelde me direct erg thuis. Inmiddels ben ik een tijdje bezig om de Nederlandse taal te leren. Dat vind ik belangrijk. Ook de mensen in Volendam zijn heel behulpzaam. Daar ben ik erg dankbaar voor. Het is mooi om onderdeel te zijn van de lokale gemeenschap in Volendam. Ook de traditionele feestjes als de Volendamse kermis zijn erg leuk om mee te maken.

Tot slot, wat zijn je doelstellingen dit seizoen?
Wanneer we aan het einde van het seizoen met het hele team terug kunnen kijken op een seizoen waarin wij ons op handbalgebied goed hebben ontwikkeld, dan is mijn doelstelling bereikt. Uiteindelijk hoop ik dat deze ontwikkeling genoeg is om de Final Four van de BENE-League te bereiken en het ver te schoppen in de nacompetitie om het Nederlands kampioenschap.