In memoriam: Pius Schilder

In memoriam: Pius Schilder

zaterdag 22 mei 2021

Afgelopen donderdag vernam HV KRAS dat Pius Schilder, beter bekend als Pius van de Nivo, ernstig gewond was geraakt bij een aanrijding door een scooter. Zijn toestand zag er zorgwekkend uit. Toch was het een schok toen op vrijdag zijn overlijden bekend werd. Pius heeft zijn laatste wandeling gelopen.


Pius was vele jaren betrokken bij het wel en wee van de vereniging en meer dan veertig jaar was hij actief als handbalscheidsrechter, zowel voor HV KRAS als bij bondswedstrijden van het NHV. Vele uren in de weekeinden heeft hij opgeofferd om het zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken een goed geleide wedstrijd te kunnen spelen. Niet alleen in Volendam, maar ook in plaatsen ver daarbuiten. Op Pius kon je rekenen! Ook als nog ff snel iets in de Nivo moest. Hij probeerde altijd nog ‘een plekkie’ te vinden om het te plaatsen.

Door de prettige en coöperatieve samenwerking die Pius kenmerkte, was hij niet alleen een gewaardeerde vrijwilliger, maar raakte hij in de loop der jaren ook bevriend met meerdere mensen binnen de harde kern van de club. Daarnaast had hij ook voor anderen altijd een vriendelijk woord.

Het is daarom niet verwonderlijk,  dat HV KRAS/Volendam Pius enkele jaren geleden tot Lid van Verdienste van de vereniging heeft benoemd. Een titel die hij meer dan verdiend heeft.

Pius, jongen, we zullen je niet vergeten. Rust zacht.
 
We wensen zijn vrouw Anneke, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit zware en plotselinge verlies.
 
Bestuur HV KRAS/Volendam.


---
 

Woensdag 26 mei vind de uitvaart plaats in de St Vincentiuskerk te Volendam. Deze is te volgen via de livestream van de kerk op Facebook.

Wie graag een eerbetoon aan Pius wil brengen kan voorafgaand aan de dienst aansluiten aan de erehaag. Deze begint op het pad naast de kerk vanaf het kerkplein.