Jaar van doorbraak voor Marc Kok bekroond met verlenging

Jaar van doorbraak voor Marc Kok bekroond met verlenging

woensdag 03 mei 2017

Het was het seizoen van zijn definitieve doorbraak. Volendammer Marc Kok (21) heeft dit handbaljaar definitief zijn plekje veroverd als rechterhoekspeler bij HV KRAS/Volendam. De club is tevreden met zijn ontwikkeling en is verheugd dat het jeugdproduct ook volgend seizoen deel uit maakt van de Volendamse selectie.

De jonge linkshandige hoekspeler doorliep de gehele jeugdopleiding van KRAS/Volendam. Mede door zijn prestaties bij Bodyresults Jong KRAS/Volendam besloot trainer Piotr Konitz om Kok definitief aan de eerste herenselectie toe te voegen. Zijn vuurdoop in de EHF Cup tegen Chambéry voor vierduizend man maakte op hem nauwelijks indruk. Het kenmerkt het stabiele en ambitieuze karakter van Kok.

Volendam-DNA

Konitz erkent de groei van Kok en ziet in hem een dragende kracht voor de komende jaren. “Marc heeft zich dit seizoen uitstekend ontzettend sterk ontwikkeld. Hij is een jongen met puur Volendam-DNA. Hij werkt hard, heeft veel doorzettingsvermogen en is ontzettend nuchter. Zijn stoicijnse optreden in Chambéry maakte indruk op mij. Daarnaast is hij een jongen uit het dorp die onze fans graag zien. Hij is gemotiveerd om het maximale uit zijn talent te halen en met wat geduld kan Marc uitgroeien tot een belangrijke kracht voor de komende tien jaar.”

'Mooiste wat er is'

Kok zelf is blij dat hij dit seizoen kansen heeft gekregen om zichzelf te bewijzen. “Ik heb dit seizoen bovenverwachting veel speelminuten gemaakt. De wedstrijden in de BENE-League zijn van hoog niveau en voor een jonge handballer als ik is dat een mooie leerschool. Het smaakt naar meer. Ik ga er alles aan doen om mezelf te blijven ontwikkelen om zo een echte vaste kracht te worden en te blijven voor KRAS/Volendam. Spelen voor de club uit je dorp is het mooiste wat er is.”