Jelmer de Vries verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

Jelmer de Vries verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

dinsdag 04 juli 2023

Jelmer is vijf seizoenen geleden vanuit Friesland naar Volendam gekomen. Door de jaren heen heeft hij zich geworteld in de club en daar voegt hij nu nog een seizoen aan toe.

Jelmer: “Het begon allemaal toen mijn coach in Leeuwarden me aanraadde om naar deze club te gaan. Na een half jaar training daar, nam ik het advies ter harte en maakte ik de overstap naar Volendam. Na gesprekken met de club besloot ik te verhuizen en hier te gaan wonen en trainen. Het was een grote stap, maar ik ben ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

In de afgelopen jaren heb ik me hier enorm kunnen ontwikkelen. Vooral op het gebied van mijn spel ben ik een stuk veelzijdiger geworden. Het schieten van afstandsschoten is iets waar ik me hier echt in heb kunnen verbeteren. Gezien mijn lengte is het een voordeel voor mij om goed van afstand te kunnen schieten, en dat heb ik hier echt ontwikkeld. Voorheen was ik vooral een speler die vaak de bal naar de cirkel paste. Hoewel ik nog steeds kan verbeteren in het schieten van afstandsschoten, ben ik ervan overtuigd dat ik op dat vlak enorme vooruitgang heb geboekt.

Vanaf het moment dat ik in Volendam arriveerde, heb ik het hier altijd naar mijn zin gehad. In het begin vond ik het wel moeilijk, omdat er toch wel verschillen zijn tussen Leeuwarden en Volendam, maar ik werd goed opgevangen. Tot op de dag van vandaag heb ik het hier nog steeds ontzettend naar mijn zin, en dat is ook de reden waarom ik graag wil blijven. Ik zie hier nog zoveel mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen.

Mijn motivatie om bij Volendam te blijven, komt ook voort uit mijn verlangen om prijzen te winnen met KRAS/Volendam. Het feit dat ik steeds meer speeltijd krijg, motiveert me enorm. Ik zie mezelf geleidelijk aan beter worden en dat is een geweldige stimulans voor mij. Daarnaast vind ik het fijn dat ik af en toe belangrijk kan zijn voor het team. We hebben een hechte en leuke groep spelers, en ik heb mijn plek hier echt gevonden.

Dit seizoen heb ik de stap gemaakt van het tweede naar het eerste team. Ik ben er trots op dat ik de overgang heb kunnen maken van belangrijk zijn in het tweede team naar belangrijk zijn in het eerste team. Het niveau is aanzienlijk anders, en het feit dat ik me daaraan heb kunnen aanpassen, vervult me met trots.

Dit jaar hebben we een fantastisch team. We hebben een mix van ervaren spelers, waar ik veel van kan leren, en minder ervaren spelers. Door naar de ervaren spelers te kijken en met hen mee te trainen, leer ik ontzettend veel. Bovendien waardeer ik het enorm dat ik persoonlijke feedback krijg en op bepaalde zaken word aangesproken. Dit draagt bij aan mijn groei als speler.

Ik leer ook enorm veel van Geert Hinskens (trainer en hoofdcoach). Hij is zelf ook opbouwer geweest en geeft me gerichte tips en oefeningen waar ik veel van leer. Ik heb echt gemerkt dat zijn trainingen me hebben geholpen om een betere schutter te worden. Het is een verschil met voorgaande jaren, waarin ik een coach had die niet dezelfde positie had gespeeld als ik. Nu heb ik een coach die me kansen geeft en me stimuleert om het beste uit mezelf te halen.

HV KRAS/Volendam is naar mijn mening de meest hechte club van Nederland op topniveau. Het aantal vrijwilligers is enorm en er zijn altijd mensen die willen helpen. Iedereen staat voor je klaar, en dat gevoel van gemeenschap is iets wat ik heel waardevol vind. Ik heb hier mijn vrienden, ik woon redelijk dicht bij mijn ouders en ik voel me erg op mijn gemak bij de club. Ik geloof dat ik hier nog steeds enorm kan groeien, en ik kijk ernaar uit om volgend jaar nog meer speeltijd te krijgen. Spelen is voor mij het belangrijkst. Ik weet waar ik aan moet werken, en ik kan niet wachten om komend seizoen aan de slag te gaan met mijn ontwikkeling.

HV KRAS/Volendam voelt als een tweede thuis voor mij. Het is de plek waar ik mijn talent heb kunnen ontwikkelen en waar ik me als speler heb kunnen ontplooien. Ik kan niet wachten om nog meer successen te behalen met dit geweldige team.”

Coach Geert Hinskens: “Waar zijn seizoen nog begon met vooral wedstrijden in het tweede team, heeft Jelmer gedurende het seizoen steeds meer kansen gepakt bij het eerste team. In belangrijke play-off wedstrijden heeft hij ons fantastisch geholpen met zijn schotkracht en slimme spel. Zo is hij gedurende het seizoen toegegroeid naar een vaste rol in het eerste team. Wij hopen dat deze ontwikkeling zich zo doorzet en dat we nog veel plezier gaan beleven aan Jelmer.”