Jong BodyResults/Volendam bijna zeker van handhaving

Jong BodyResults/Volendam bijna zeker van handhaving

maandag 10 februari 2020

Voor Jong BodyResults/Volendam stond zaterdag een cruciaal duel op de rol. Om een grote stap naar handhaving in de Eredivisie te zetten moest het Almeerse Havas worden verslagen. Dit deed de Volendamse beloftenploeg met verve: 34-26.

De Volendammers begonnen matig aan de wedstrijd, waardoor Havas de eerste tien minuten kon bijblijven. Na een half uur werd het kwaliteitsverschil echter duidelijk, waardoor de ruststand van 16-9 in het voordeel was van de thuisploeg.

Na de pauze lukte het de uitploeg niet om de spanning terug te brengen. Mede daardoor werd het een relatief gemakkelijke overwinning voor de oranjehemden. Na iets meer dan een uur spelen stond er een eindstand van 34-26 op het scorebord.

Grote stap
Door de overwinning op Havas is het verschil tussen Jong BodyResults/Volendam en Olympia'89/DOS'80 - de nummer voorlaatst van de competitie - opgelopen tot zeven punten. De ploeg van trainer Martijn Cappel kan zich volgende week definitief handhaven in de Eredivisie als het op bezoek gaat bij B&B Healthcare/WHC-Hercules.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Beau Molenaar
Cafetaria Arnold Runner-up: Rick Zwarthoed