Jong Bodyresults/Volendam blijft ongeslagen in vierde periode

maandag 06 maart 2017

Na het gelijkspel tegen WHC was het zaak voor de ploeg van Nico Admiraal om de tweede wedstrijd van de periode te winnen om nog uitzicht te houden op de laatste periodetitel. De tegenstander die op bezoek kwam was de nummer 4 van de Eerste Divisie, Nieuwegein.

De wedstrijd ging wat stroef van start aan Volendamse kant. De dekking van de thuisploeg liet wat steekjes vallen door slechte afstemming van het blok met de keeper. De aanval liep vanaf het begin al goed en toen de dekking eenmaal scherp was, konden de Volendammers de voorsprong pakken. Opbouwers Melvin de Jong en Bart Koper wisten gemakkelijk het net te vinden, waardoor de dekking van de uitploeg veel ruimte weggaf op de cirkel. De ruststand was 16-12.

In het begin van de tweede helft wist Nieuwegein de achterstand nog even op 4 punten te houden, maar Jong Bodyresults/Volendam liep snel uit naar 9 en de tegenstander leek gebroken. Nieuwegein haalde vervolgens de keeper uit het veld en ging met een extra veldspeler spelen, maar ook dit mocht niet baten. De voorsprong van de thuisploeg kwam niet in gevaar en dit bood Terry Coesel een mooie kans om zijn rentree te maken. Na lang blessureleed, maakte hij tegen Nieuwegein weer zijn eerste wedstrijdminuten. Al met al was het een probleemloze overwinning van de Volendammers en na 60 minuten stond er een eindstand van 33-24 op het scorebord.

Coach Nico Admiraal: “De laatste weken zie ik al duidelijke progressie. Afgelopen week hebben we daarnaast ook nog veel getraind om de oplossing en ruimtes te zoeken vanuit de beweging en de opbouwers vrij te spelen. Als je dan vervolgens ziet dat dit ook zijn vruchten afwerpt, kun je als trainer/coach alleen maar trots zijn op deze jongens. Vooraf was er enige angst aangezien heren 1 in de uitwedstrijd voor de beker de nodige moeite had, maar wij zijn eigenlijk 50 minuten lang de bovenliggende partij geweest. De komende week wordt het erop of eronder bij Snelwiek uit. Indien we op dezelfde manier blijven trainen en de afspraken nakomen, kan er iets moois gebeuren aan het eind van de competitie!”