Jong BodyResults/Volendam op het Banco di Sardegna-toernooi | Dag 4

Jong BodyResults/Volendam op het Banco di Sardegna-toernooi | Dag 4

zaterdag 24 augustus 2019

Jong BodyResults/Volendam brengt de komende dagen door met een trainingskamp in het Italiaanse Sardinië. De ploeg van trainer Martijn Cappel speelt hier mee in het Torneo Internazionale Banco di Sardegna tegen Handball Sassari (Italië), HC Koper (Slovenië) en Cavigal Nice Handball (Frankrijk). Blijft op de hoogte van de verrichtingen van de Volendamse beloftenploeg via deze blog en de social media-kanalen van KRAS/Volendam.

Dag 1 | Vertraging op Schiphol
De Volendammers vertrokken donderdagochtend vroeg met een aantal busjes richting luchthaven Schiphol. Hier werd het geduld van de ploeg op de proef gesteld, want hun vlucht had anderhalf uur vertraging opgelopen. Al leek Martijn de Groot zich prima te vermaken.

Tegen de avond kwam de ploeg aan op luchthaven Di Olbia Costa Smeralda in Italië en reed het in een bus naar het hotel.

Dag 2 | Openbaar vervoer
's Ochtends vroeg stond voor Jong BodyResults/Volendam de eerste training op het programma. De ploeg vertrok met het openbaar vervoer naar de sporthal en had even tijd voor een groepsfoto.

In de avonduren stond het oefenduel met Cavigal Nice Handball uit Frankrijk gepland. De Volendammers kenden een valse start en stonden al snel op een ruime achterstand. De ruststand van 23-11 was dan ook het logische gevolg.

In de tweede helft tapte Jong BodyResults/Volendam uit een ander vaatje en groeide het in de wedstrijd. Zij konden de wedstrijd niet meer spannend maken. Wel 'wonnen' zij de tweede helft met 13-15, waardoor het eindigde in 36-26.

Klik hier om de wedstrijd terug te zien!

Dag 3 | Strandje pakken
Op de derde dag in Sardinië kregen de mannen even de gelegenheid om te ontspannen op het strand Spiaggia Della Pelosetta. Het leverde een mooie foto op. Later vanavond betreedt de ploeg weer de sporthal voor een wedstrijd tegen HC Koper uit Slovenië.

De Slovenen bleken al snel een maatje te groot voor de jonge ploeg van Martijn Cappel. Na een wedstrijd, waarin vooral veel werd geleerd, stond er een stand van 46-23 op het scorebord.

Dag 4 | Vroege wedstrijd
De laatste volle dag ging al vroeg de wekker, want om 9:30 uur stond Handball Sassari op het programma. De wedstrijd ging in het begin gelijk op en de Volendammers lieten goed handbal zien. Maar door vermoeidheid konden de mannen niet bijblijven en werd ook deze wedstrijd verloren met 23-30. Later op de dag was er tijd voor ontspannen en relaxen. Na een middag sighseeing was er tijd voor teambuilding en een hapje eten en drinken. De volgende ochtend zou de terugreis naar Volendam worden ingezet. 

Foto: Claudio Atzori