Jong BodyResults/Volendam overtuigt tegen WHC

maandag 21 oktober 2019

Voor Jong BodyResults/Volendam stond zaterdag een wedstrijd tegen WHC uit Den Haag op het programma. WHC werd in de voorbereiding tijdens een vriendschappelijk toernooi al eerder getroffen. Deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen door de Volendammers dus de focus lag op de volle twee punten. In de basis begonnen Stefan Schilder, Stefan van Gils, Jari Boer, Rick Zwarthoed, Jesper Bramanis, Beau Molenaar en in de goal Mike Zwarthoed.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Aan de hand van Stefan Schilder namen de Volendammers al snel de leiding, het werd duidelijk dat er veel te halen viel in de snelle tegenaanval. Mede door een goed samenwerkende verdediging wisten de bezoekers uit Den Haag maar moeilijk tot scoren te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 22-12.

Bij het begin van de tweede helft liet Volendam de focus niet los en werd er verder gespeeld op de manier waar zij in de eerste helft mee begonnen waren. Milo Bos, die nu de linkeropbouw positie bezette, nam de ploeg op sleeptouw met een aantal fraaie doelpunten. Bij een stand van 32-19 werd het duidelijk dat de wedstrijd niet meer in gevaar kwam. De wedstrijd werd geconcentreerd uitgespeeld en het eindsignaal klonk bij een stand van 39-27.

Door de overwinning is de formatie van trainer Martijn Cappel naar een vijfde plaats in de competitie geklommen. Zaterdag 2 november reizen de Volendammers af naar Aalsmeer voor een wedstrijd tegen Green Park Aalsmeer 2, dat momenteel de vierde plaats in de Eredivisie bezet.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Jesper Bramanis
Cafetaria Arnold runner-up: Milo Bos