Jong BodyResults/Volendam speelt gelijk tegen Tachos

maandag 23 september 2019

Op 21 september kwam Red-Rag/Tachos op bezoek in sporthal de Opperdam om het op te nemen tegen Jong BodyResults/Volendam. Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld tegen DFS/Arnhem lag de focus bij de Volendammers op de volle twee punten.

De wedstrijd begon en de Volendammers kwamen gelijk goed uit de startblokken. Met snel en gefocust spel speelde de oranjehemden zoals ze de hele week getraind hadden. Het tempo zat er bij beide partijen goed in en met een stand van 11-8 werd door Volendam voor het eerst een gaatje geslagen. Met een sterk keepende Mike Zwarthoed achter de dekking was het duidelijk dat de Waalwijkers moeite hadden tot scoren te komen.

Na rust schoten de Volendammers uit de startblokken en wisten weg te lopen tot een stand van 16-12. Volendam had grip op de wedstrijd en het leek erop dat de twee punten in de eigen sporthal bleven. Maar na veertig minuten spelen verloren de jonge Volendammers de controle en Tachos wist in te lopen tot een stand van 25-24. Diego Jacobs gooide het 26e doelpunt erin voor Volendam en zo stond er met nog twee minuten te spelen een stand van 26-24 op het scorebord. Echter wist Tachos twee keer snel te scoren en zo werd het dus gelijk. Met nog 32 seconden te spelen ging coach Martijn Cappel voor een time-out, na goed besproken te hebben wat er moest gebeuren hervatte de Volendammers het spel, wat besproken was werkte en Jesper Bramanis maakte een doelpunt, hierdoor kwam er een stand van 27-26 op het scorebord. Tachos ging hierna gelijk in de aanval en maakte de 27-27. Volendam mocht nog een keer aanvallen maar wist deze aanval niet te benutten. Het eindsignaal klonk met een stand van 27-27.

Mike Zwarthoed werd benoemd tot Cafetaria Arnold Man of the Match, met Rick Zwarthoed als runner-up.

Jong BodyResults/Volendam - Red-Rag/Tachos 27-27
Scores Jong BodyResults/Volendam: Rick Zwarthoed 7, Milo Bos 5, Jesper Bramanis 4, Diego Jacobs 3, Beau Molenaar 3, Jari Boer 2, Jordan Beukman 1, Sil van Eijk 1, Henri Karregat 1