Jong BodyResults/Volendam verliest bij Hellas

maandag 30 september 2019

Jong BodyResults/Volendam heeft zaterdag een nederlaag geleden op bezoek bij IMTO Benelux/Hellas in Den Haag. De ploeg van trainer Martijn Cappel zat met rust nog in de wedstrijd, maar zag de thuisploeg in de tweede helft uitlopen naar 30-20.

De Volendammers speelden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook al tegen de Hagenezen. Tijdens een trial in sporthal Opperdam werd de voormalige ploeg van Hans van Dijk, hoofdtrainer van het eerste team van KRAS/Volendam, verslagen. De oranjehemden reisden dan ook met een goed gevoel af naar de hofstad.

De wedstrijd begon en het tempo zat er bij beide partijen goed in. Met goed samenspel en dynamisch handbal was het een aantrekkelijke wedstrijd. Met Sil van Eijk was er slechts een linkshander in de selectie, waardoor de rechterkant dun bezet was. Van Eijk viel na acht minuten uit met een blessure, waardoor Cappel genoodzaakt was rechtshanders op de rechterkant te plaatsen.

De Volendammers verloren na een minuut of tien de grip op de wedstrijd en zagen de thuisploeg op hoog tempo uitlopen. De opbouwrij van Volendam had duidelijk problemen met de offensieve dekking van Hellas en wisten weinig kansen te creëren. Toch zat de ploeg halverwege nog enigszins in de wedstrijd met een 15-9 ruststand.

Na de onderbreking toonde Hellas aan dat het de wedstrijd niet uit handen wilde geven. Door een sterke dekking wisten de bezoekers acht minuten niet te scoren, waarna Hellas met 20-10 aan de leiding ging. In de slotfase pakte Volendam het weer wat beter op en speelden zij aan de hand van Martijn de Groot een redelijk laatste kwartier. Desondanks ging de wedstrijd met 30-20 verloren.