Jong BodyResults/Volendam verliest in Beek

Jong BodyResults/Volendam verliest in Beek

maandag 25 november 2019

Jong BodyResults/Volendam reisde zaterdagmiddag af naar Beek voor een wedstrijd tegen Anytime Fitness/BFC. BFC was dit seizoen al eerder een tegenstander, deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Voorafgaand aan de wedstrijd was dus duidelijk dat beide ploegen er met de winst vandoor zouden kunnen gaan. Na onderweg wat hebben te gegeten bij Restaurant Napoli in Best waren de jongens klaar voor de wedstrijd. Martijn de Groot, Stefan van Gils, Jari Boer, Noah van Wieringen, Beau Molenaar, Rick Zwarthoed en Mike Zwarthoed startten in de basis.

De wedstrijd begon en de Volendammers kwamen goed uit de startblokken. Met een aantal mooie passes van Noah van Wieringen naar Rick Zwarthoed nam Volendam al snel afstand. De ploeg van coach Martijn Cappel hield zich goed aan de afspraken die voorafgaand aan de wedstrijd waren gemaakt. Met een sterk keepende Mike Zwarthoed achter de verdediging maakte Volendam een sterke indruk. Bij een stand van 12-15 klonk het rustsignaal.

Na wat tactische aanwijzingen werd de wedstrijd hervat. Het was hier duidelijk BFC die uit een ander vaatje begonnen te tappen. BFC, dat in de dekking nieuwe instructies had meegekregen van coach Maurice Kanton gaf zich nog niet gewonnen. De jonge Volendammers kwamen in de tweede helft moeilijk tot scoren. Hierdoor leek het geloof weg te ebben bij de oranjehemden. In de verdediging werden afspraken niet meer nagekomen waardoor BFC makkelijk tot scoren kwam. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 27-23.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Mike Zwarthoed
Cafetaria Arnold runner-up: Martijn de Groot

Anytime Fitness/BFC - Jong BodyResults/Volendam 27-23 (12-15)