Jong BodyResults/Volendam verliest van Hellas

zondag 22 december 2019

Jong BodyResults/Volendam speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd van 2019. In sporthal Opperdam was IMTO Benelux/Hellas, de nummer drie van de competitie, de opponent. Door de nog steeds overvolle ziekenboeg werd de ploeg van de Volendammers versterkt door talenten uit de A-jeugd. De basisopstelling bestond uit Henri Karregat, Sven van Vuren, Stefan van Gils, Noah van Wieringen, Rick Zwarthoed en Beau Molenaar. Mike Zwarthoed nam plaats onder de lat.

Na het eerste fluitsignaal lukte het de bezoekers vrijwel direct een gat te slaan van vier punten: 1-5. De Volendamse beloftenploeg knokte zich terug in de wedstrijd door drie aanvallen op rij te scoren, zonder een tegendoelpunt te incasseren. Hierdoor kwam er een 7-9 tussenstand op het bord. Kleiner zou het verschil deze wedstrijd echter niet meer worden. De oranjehemden wisten het net maar moeilijk te vinden en gingen na dertig minuten de kleedkamer in met een achterstand van acht punten: 10-18.

Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. De thuisploeg besloot daarom met zeven veldspelers en zonder keeper te gaan spelen. Door onzorgvuldig uitgespeelde aanvallen resulteerde dit echter in een aantal tegendoelpunten, doordat Hellas de bal gemakkelijk in het onbewaakte doel kon gooien. De laatste tien minuten speelde Jong BodyResults/Volendam beter en lukte het hen om een beetje terug in de wedstrijd te komen. Het gebeurde alleen te laat, waardoor er na zestig minuten een stand van 25-32 op het scorebord stond.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Diego Jacobs
Cafetaria Arnold runner-up: Henri Karregat