Jong Volendam eindigt in de veertig

Jong Volendam eindigt in de veertig

donderdag 19 januari 2023

AutoCrew de Groot/Jong Volendam stond afgelopen zaterdag voor een belangrijke klus. In de strijd tegen degradatie stond hekkensluiter Havas op het programma. De ploeg uit Almere kwam op bezoek in Volendam en was vastberaden de punten mee naar huis te nemen en het gat met Volendam in de competitie te verkleinen tot slechts 1 punt. De Volendammers hadden de laatste wedstrijd van 2022 gewonnen van Feyenoord en waren van plan dit voort te zetten in het nieuwe jaar. Er werd hard getraind en het belang van de wedstrijd was al de hele week goed te merken.

Op de laatste training voor de wedstrijd raakte Robbert Schilder helaas geblesseerd toen bij een val zijn grote teen uit de kom schoot. Hij moest zich daardoor aansluiten bij Van Gils en Van Eijk die eerder al een blessure op liepen. Verder stond er een compleet team aan de start van de wedstrijd waarbij Van der Velden, De Vries, Coesel, De Waal, Kok, Loch en Zwarthoed tussen de palen het spits mochten afbijten. Er werd direct fel begonnen met veel energie, zowel in het veld als op de bank. Dit resulteerde na een aantal goede saves van Mike Zwarthoed en meerdere breaks van Pieter van der Velden al heel snel in een ruime voorsprong. Volendam verslapte niet en bleef met hoog tempo door spelen. De mannen van Havas konden het tempo niet bij benen en keken in de rust al tegen een grote achterstand aan: 9-23.

In de kleedkamer van de oranje hemden werd meerdere keren benoemd dat er in het tweede bedrijf geen ruimte was om te verslappen. Er moest op de zelfde manier door worden gegaan en het doel moest zijn om het verschil in doelpunten te verdubbelen. En zo werd er ook goed begonnen, Volendam liep uit tot 26-10, en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Helaas was dit ook het moment dat de Volendammers toch wat leken te verslappen waardoor Havas steeds vaker het net wist te vinden. Dit zorgde voor een ander spelbeeld waarbij Havas eigenlijk de bovenhand had. Echter kwam de overwinning geen moment meer in gevaar door de eerder opgebouwde voorsprong van 16 doelpunten. Brett Koning mocht de veertigste treffer op zijn naam noteren en het laatste doelpunt was voor Jelmer de Vries die daarmee de eindstand bepaalde: 41-29. Uitblinker was Pieter van der Velden met maar liefst 13 doelpunten. Volgende week spelen de mannen van Volendam wederom thuis, E&O, de nummer 6 van de competitie, is dan de tegenstander.

Foto: clubfotograaf John Loch