Jonge cirkelloper Tim Claessens verruilt Lions voor KRAS/Volendam

Jonge cirkelloper Tim Claessens verruilt Lions voor KRAS/Volendam

dinsdag 02 mei 2017

Cirkelspeler Tim Claessens (18) verruilt na dit seizoen OCI-Lions voor HV KRAS/Volendam. De in Sittard geboren jongeling, die tevens uitkomt voor Jong Oranje, ziet in KRAS/Volendam de ideale club om zijn potentie te benutten. Claessens is na Marnix Roos het tweede talent dat bewust kiest voor het handbalprogramma van de Noord-Hollandse club.

Claessens begon zijn handballoopbaan bij BFC en kwam via Sittardia in de jeugdopleiding van OCI-Lions terecht. De bijna tweemeterlange Limburger kwam dit seizoen voor het belofteteam van Lions uit in de Eredivisie.

Gevecht

Algemeen manager Joost Ooms is blij dat weer een talentvolle handballer bewust kiest om zich bij KRAS/Volendam te ontwikkelen. “De club probeert een zo goed als mogelijke leeromgeving te creëren. Tim kiest bewust om zichzelf te testen als jonge handballer en geeft aan hard te willen werken om beter te worden. We zijn dan ook trots dat opnieuw een jonge jongen de uitdaging aangaat om zich bij ons intern staande te houden tussen onze mannen in het programma. Hij zal het gevecht om de speelminuten aangaan met onze huidige cirkellopers en zich moeten aanpassen aan de clubcultuur. Geen gemakkelijke opgave, maar wel een dappere.”

‘Veel leren’

Claessens zelf hoopt in Volendam zijn droom na te jagen: profhandballer worden in het buitenland. “De kwaliteit van de opleidingen van Lions en KRAS/Volendam zijn van een gelijkwaardig hoog niveau, maar ik denk dat ik bij KRAS/Volendam meer kansen heb om op topniveau te handballen dan bij Lions. Daarnaast spreekt het programma, met de professionele trainingsfaciliteiten en de aanwezigheid van Peter Portengen, mij erg aan. Ik denk dat ik veel van hem en van spelers als Léon van Schie kan leren. De BENE-League is niet mijn eindstation. Ik wil op termijn naar het buitenland. KRAS/Volendam heeft bewezen daarvoor een goede springplank te zijn.”

Foto: Frans Vervoort