Jonge honden E1 spelen gelijk, maar ervaren winst

maandag 01 november 2021

Eindelijk mocht er weer gespeeld worden. Met een team vol nieuwe, jonge e'tjes spatte het enthousiasme eraf. Helaas verliep de start wat moeizaam. Eerst was de accu van het busje leeg, maar gelukkig was redder in nood Michael de Groot ook 's ochtends te bereiken en konden we gewoon op tijd vertrekken. In de kleedkamer bleek dat we een tas met seniorenshirtjes hadden, dus we openden het bal in oranje jurken. Daarna was het ook nog wat onwennig om te moeten groeten. René Tuijp liet zichzelf gelden en nam deze taak op zich. Door de kant ingefluisterd was gelijk duidelijk dat Volendam E1 aanwezig was. In het veld was dit ook te merken. De jongens stonden overal en nergens, maar waren wel onder de indruk van de meiden van VZV. Zij pakten dan ook in mum van tijd een 3-0 voorsprong. Daarna was ook duidelijk wat een midden uit was: niet zoals ze eerst dachten, dat de midden er dan uit moest om te wisselen.

Keeper Kent Beemsterboer was na die eerste schoten op doel warm en pakte vervolgens de ene na de andere bal. In de aanval werd Shane Keijzer wakker en hij wist enkele keren op rij te scoren. Bram de Boer pikte de aanwijzingen van de coach razendsnel op en zijn eerste poging was ook direct een doelpunt. Ruststand 6-4. De rust werd goed benut, het team kreeg tips van de scheidsrechters en assistent-coach Sander Keijzer en dit was direct terug te zien in het veld. Kent scoorde van afstand, René begreep dat je alleen kan scoren als je op doel gooit en wist zo twee doelpunten te maken. Dean Vonk had de keeperspositie overgenomen en wist zijn doel goed te verdedigen. Op belangrijke momenten redde hij subliem. Orlando was in de verdediging een ware plaag voor de meiden van VZV en stond tussen elke bal. Jayden Smit groeide in de wedstrijd en speelde de tweede helft alsof hij al bakken met ervaring heeft en bleef goed op zijn positie staan. Loege Schilder onderschepte enkele keren mooi de bal en hierdoor bleven we in de race. In de laatste minuten wisten beide teams om en om nog enkele keren te scoren, pakte Dean nog een belangrijke bal en gooide Shane de 11-11 koeltjes in het doel. Het was een spannende wedstrijd en de coach van de tegenpartij was blij dat er geen derde helft was, want dan hadden onze jongens met de winst naar huis gegaan. En zo voelde deze wedstrijd ook.