Jongens A1 verliest bij Bevo

maandag 13 mei 2019

De talenten van Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 verzamelden zich zondag om 9.15 uur om af te reizen naar Panningen voor hun tweede wedstrijd deze competitie tegen Herpertz Bevo Hc A1. De thuis wedstrijd was verloren met 18 – 19. Gezien de positieve ontwikkeling die de jongens hebben laten zien in de afgelopen wedstrijden leek winst dus tot de mogelijkheden te behoren. Helaas zijn Jordan Beukman, Melle Vorst en Brett Koning nog steeds geblesseerd. De aanvulling kwam deze keer van de B talenten Roy Loch en Sem Boers.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Halverwege nam Volendam voor het eerst een voorsprong van 2 punten. Veel onnodig balverlies leidde tot een aantal break-outs van Bevo waardoor de kleine voorsprong al snel werd verspeeld. De ruststand werd bepaald op 19 – 14. In de 2e helft pakte Volendam het beter op en kwam o.a. door 6 doelpunten op rij van Jelmer de Vries terug in de wedstrijd. Het lukte Volendam echter niet om het goede spel vast te houden en de eindstand werd uiteindelijk 33 – 30. De beide B talenten speelden een prima wedstrijd waarbij Sem Boers zelfs 4 doelpunten wist te maken.

Een veelheid aan technische fouten en een te slappe defensie maakten dat de jongens de punten in Panningen moesten laten. Helaas, zeker voor de prima keepers van Volendam, Kevin Oud en Jari Bal.

Volgend weekend spelen de heren A hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Vlug en Lenig uit Sittard. De wedstrijd is i.v.m. de wedstrijd van Heren 1 tegen Aalsmeer verplaatst naar zondag 19 mei om 11.15 uur.