Jongens C1 winnen van Celeritas

woensdag 23 november 2022

Ondanks de goede voorbereiding en eerdere herinneringen aan deze ploeg begon Volendam niet goed aan de wedstrijd. Celeritas sloeg direct toe en liet onze keeper vissen. Collin Koning deed gelukkig, als zo vaak, direct wat terug en zorgde voor de 1-1. Uiteindelijk kwamen ze op 7-5 achterstand, en de net ingebrachte en immer opgewekte Coen Zwarthoed en de creatieve Sam Bakker zijn nét dat extra wat het team nodig heeft om langszij op 7-7 te komen. Een prachtig doelpunt van Sam zorgde voor de ommekeer van Volendam, Dick Bond scoorde een prachtige goal vanaf de cirkel en Luca Voight was weer goed vanaf zijn vertrouwde rechterhoek, waardoor het team de rust in ging met 10-11.

De tweede helft hadden we ze aan een touwtje, de voorsprong werd maximaal vijf, maar ook die liep weer naar twee. Robin Verheijden wist gelukkig toch de voorsprong weer te vergroten naar drie en Jack Schuiling kon twee keer scoren in een minuut. Travis Koning keert terug van ziek zijn geweest en stond keurig zijn mannetje. Rob Zwarthoed is wederom enorm waardevol. Uiteindelijk wisten de jongens de wedstrijd te winnen met 21-24 en blijven ze nummer 2 in de competitie.

Winterrapport tot nu toe;

Volendam C1 wint 5 van de 6 wedstrijden, heeft het beste doelsaldo (+ 63) scoort gemiddeld 28,5 keer per wedstrijd en krijgt gemiddeld 18 goals tegen. Dit betekent dat we de combinatie van de op één na beste aanval en nummer 1 verdediging hebben, de trouwste supporters van Nederland en zeker de mooiste shirts om in te spelen.