Kennismaken met Muriël Romijn: sportpsycholoog van KRAS/Volendam

Kennismaken met Muriël Romijn: sportpsycholoog van KRAS/Volendam

woensdag 25 september 2019

De spelers en speelsters van KRAS/Volendam hebben sinds 2017 de mogelijkheid op mentale ondersteuning van sportpsycholoog Muriël Romijn. De Amsterdammer stelt zichzelf voor en legt uit wat haar diensten inhouden en voor sporters kunnen betekenen.

Wie is Muriël?
Mijn naam is Muriël Romijn, ik ben geboren in 1990 en ik woon in Amsterdam. In de zomer van 2013 studeerde ik af als Bewegingswetenschapper met een specialisatie in talentontwikkeling en talentherkenning aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna ben ik mij gaan verdiepen en specialiseren in mijn grote passie; sport- en prestatiepsychologie. Sinds februari 2017 ben ik officieel geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Sinds 2016 ben ik mijn eigen bedrijf gestart onder de naam BestOfYou (www.bestof-you.nl), omdat ik vind dat iedereen het verdient om de beste versie van zichzelf voor zichzelf te zijn.

Wat is sportpsychologie?
Sportpsychologen houden zich bezig met het trainen van de hersenen van sporters. Waar het in de sport vaak draait om meer kracht opbouwen, sneller worden of het uithoudingsvermogen verbeteren is het vergroten van de mentale weerbaarheid en het werken aan de juiste mindset voor sporters minstens zo belangrijk. Vaardigheden die worden aangeleerd zijn bijvoorbeeld omgaan met wedstrijddruk en tegenslagen, optimaal communiceren binnen en buiten de lijnen, focus en motivatie.

Waarom sportpsychologie bij HV KRAS/Volendam?
Sporters zijn continu bezig zichzelf uit te dagen, te ontwikkelen en te verbeteren. De beste versie van zichzelf is wat iedereen wil zijn en optimaal presteren is waar iedereen naar streeft. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de fysieke, technische en tactische aspecten van de sport. Ook is er steeds meer bewustzijn over de juiste voeding en materialen. Om het plaatje compleet te maken moeten ook de mentale processen daarin meegenomen worden. Wanneer het in het hoofd van de sporter goed werkt heeft het lichaam hier profijt van en andersom. Niet alleen wanneer zich problemen voordoen, maar juist preventief inzetten op het vergroten van je mentale weerbaarheid zorgt ervoor dat jij in elke situatie weet wat er van je verwacht wordt, hoe jij je koppie erbij kunt houden en boven jezelf kan uitstijgen! Bij HV KRAS/Volendam beseffen we ons dat het belangrijk is hier de juiste hulp voor aan te bieden en daarom ben ik sinds 2017 bij de vereniging aangesloten.

Heb je interesse in sportpsychologie en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Muriël Romijn

BestOfYou
www.bestof-you.nl
info@bestof-you.nl
06-51690283