Kes: 'Laten we op elkaar blijven letten'

Kes: 'Laten we op elkaar blijven letten'

vrijdag 27 maart 2020

De ontwikkelingen rond het coronavirus hebben een grote impact op het dagelijkse leven in Nederland. Ook HV KRAS/Volendam en de sportwereld worden getroffen door de landelijke maatregelen. In een brief vraagt Piet Kes, voorzitter van de Volendamse handbalvereniging, eenieder voorzichtig te zijn en op elkaar te blijven letten.

Beste mensen,

We leven momenteel in een wereld in crisis. Ieders leven wordt beheerst door het coronavirus, de dingen die we moeten doen om besmetting te voorkomen, maar vooral de dingen die we moeten laten om het virus buiten de deur te houden. Op die manier kunnen we de meest kwetsbaren beschermen tegen het virus.

Het maatschappelijke en sociale leven ligt zo goed als stil en fysieke contacten zijn nagenoeg onmogelijk geworden. Ook voor onze vereniging, haar leden, spelers, vrijwilligers en overige betrokkenen heeft de crisis directe gevolgen. Behalve dat kinderen niet meer naar school gaan, is ook elkaar ontmoeten en samen sporten niet meer mogelijk. Contacten tussen trainers, coaches, teams en andere vrijwilligers zijn tijdelijk verbroken. Bij HV KRAS/Volendam hechten we sterk aan de band met elkaar. We willen graag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving die breder gaat dan sport alleen. Laten we toch op elkaar blijven letten. Een bloemetje, kaartje, mailtje, appje of telefoontje naar elkaar sturen, vragen of je met iets kunt helpen; het kan mensen zo goed doen.

Andersom kan ook. Heb je een goed idee? Deel het binnen de vereniging. Op die manier inspireer je anderen om ook aan de slag te gaan met je idee.

Maar ook mensen buiten de vereniging verdienen, waar nodig, ons medeleven en onze steun. Vooral de kwetsbaren die hun kinderen en kleinkinderen niet meer mogen ontvangen, laat hen weten dat je met ze meeleeft. Mensen, die hun huis niet mogen verlaten of dit niet meer durven, vraag of je iets voor ze kunt betekenen.

Als jullie zelf op de een of andere manier getroffen worden door (de gevolgen van) corona, kunnen jullie uiteraard ook contact opnemen met HV KRAS/Volendam. We kunnen niet alles regelen, maar wel samen zoeken naar een oplossing.

Tenslotte wil ik jullie allemaal sterkte toewensen en de hoop uitspreken dat het coronavirus zoveel als mogelijk aan jullie voorbijgaat. Laten we vertrouwen op de overheidsmaatregelen, zodat we over een tijdje weer op een veilige, gezonde manier met ons geliefde spelletje bezig kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,        

Piet Kes
Voorzitter HV KRAS/Volendam