Kind van de club Wessel Blokzijl maakt de stap naar Houten

Kind van de club Wessel Blokzijl maakt de stap naar Houten

donderdag 15 juni 2023

Wessel is vanaf 2012 lid van HV KRAS/Volendam. Hij begon in de C-jeugd en ontving afgelopen zondag de zilveren medaille ter ere van de tweede plek in de HandbalNL-League.

Wessel: “Toen ik 12 was ben ik naar Volendam gekomen. Een Volendamse trainer vertelde mijn vader dat ik naar Volendam moest komen om me te ontwikkelen en dat heb ik gedaan. Mijn eerste jaren waren echt fantastisch. Ik kwam in de C-jeugd en was daar de enige jongen van buitenaf. Het was wel erg wennen aan het dialect. Ik kon in het begin niets verstaan. Ik ging dan altijd achteraan staan zodat ik eerst kon zien wat de andere jongens deden en dan deed ik hen na. Na een poosje kon ik Volendams verstaan en toen ging het veel makkelijker. 

Jarenlang ben ik elke dag op en neer gegaan van Volendam naar Anna Palowna en later Breezand. Tot ik drie seizoenen terug in Volendam kon wonen. Wat mij elke dag stimuleerde om heen en weer te gaan, was dat KRAS/Volendam echt mijn leven was. Mijn vrienden waren bij Volendam, ik bleef vaak slapen, mijn hobby was in Volendam, mijn leven was in Volendam. Ik was er altijd. Dat gaf veel motivatie. Ik voel me erg thuis in Volendam. Ik vind het een heel leuk dorp en een hele leuke vereniging. Iedereen kent elkaar en doordat ik hier zoveel tijd spendeerde begon ik ook allemaal mensen te kennen en dat vind ik heel leuk. Altijd na wedstrijden blijven we heel lang hangen, de verbintenis tussen jong en oud en iedereen is altijd aanwezig. Ongeacht de leeftijd is iedereen betrokken en dat zie je nu ook bij de finale. De hele tribune zit vol met alle teams. Iedereen staat achter je. Dat geeft mij een heel goed gevoel. Hoe langer ik hier nu ben hoe meer mensen ik heb leren kennen en dan wordt dat gevoel alleen maar sterker. De club is gewoon mijn familie. Ik ga het heel erg missen. Ik laat toch gewoon 10 jaar van mijn leven achter.

Ik hoop dat ik herinnerd word met een hele hoop energie en enthousiasme, of het nou als speler was, in de jeugd, in de heren 1, in de heren 2, of als supporter. Ik heb veel training gegeven, ik hoop dat ik die jongens iets heb mee kunnen geven. Ik hoop dat ik een positief imago achter laat. Dat niet snel vergeten gaat worden.”

 

Wat heeft je ertoe gezet om de stap naar Houten te maken?

Wessel: “Ik ben nu 22 jaar en eigenlijk sinds ik mijn debuut heb gemaakt in 2019 hang ik tussen het eerste en het tweede in. Elke keer begin seizoen eerste en ik kies er altijd voor om te handballen en ik vind het gewoon leuk om te handballen. Ik ben naar Volendam gekomen om op het hoogste niveau te kunnen handballen. Alles wat eromheen gebeurd is, is er allemaal bijgekomen , dat het mijn thuis is geworden. Maar het is wel nog steeds mijn doel om te handballen op het hoogste niveau. En Volendam kan mij dat niet bieden. En ik hoop Houten wel. Ze zijn gepromoveerd naar de BENE-League en ze willen me heel graag hebben en voor mijn eigen ontwikkeling is het belangrijk dat ik veel ga spelen en ik weet dat ik dat bij Houten wel kan.”

Wessel tot slot: “Ik wil iedereen bedanken. Ik kan nu veel mensen opnoemen, maar dan ben ik bang dat ik mensen ga missen. Iedereen, de club zelf, de mensen er omheen, de fans, de vrijwilligers, iedereen ben ik dankbaar. Jullie zijn echt mijn familie geworden, en ik ga het heel erg missen. Ik ben iedereen heel dankbaar dat ze er voor me zijn geweest, in welke situatie dan ook. Wanneer ik kan zal ik zo vaak mogelijk terug komen om te supporten of voor een praatje. Jullie zijn nog niet van me af." Zegt hij met een grote glimlach en tranen in zijn ogen.

Marco Woltersom namens de club: “Met het vertrek van Wessel verliezen we voor nu een kind van de club, maar ik geloof dat zijn verhaal bij KRAS/Volendam nog niet eindigt. Het is ontzettend jammer als je kijkt naar Wessel zijn sociale connectie binnen en met de club maar tegelijkertijd voor hem persoonlijk een mooie kans om een belangrijke rol te pakken binnen een 1e team dat promoveert naar de BENE-LEAGUE. Dat is op technisch vlak een uitstekende kans voor zijn ontwikkeling. Met zo’n transfer kunnen wij alleen maar trots zijn, dat onze jeugdopleiding een speler brengt naar het hoogste niveau van Nederland. 

Wessel, ontzettend bedankt voor je inzet bij KRAS/Volendam en erg veel succes met je nieuwe uitdaging.”


HVTV Wacker Thun deel 1

HVTV Wacker Thun deel 2

HVTV Matchday voorbereiding met Wessel Blokzijl!

Van de C-jeugd naar een naar een contract: Wessel Blokzijl verlengt