Knappe winst van Garage Kil/Volendam dames 1 tegen HV Quintus

maandag 18 september 2023

Afgelopen weekend stond alweer de derde competitiewedstrijd voor de dames van Garage Kill/ Volendam op de planning. Namelijk tegen de dames uit Kwintsheul, Quintus. De dames van Volendam waren vooraf erg overtuigd deze wedstrijd te winnen en eindelijk de twee punten binnen te slepen. Na de afgelopen twee verliespartijen is het hun dan ook daadwerkelijk gelukt.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd. Ze kwamen al snel op een voorsprong van 8-4 in hun voordeel. Van het snelle spel werd veel gebruik gemaakt waarmee de dames erg goed hun 1 tegen 1 kansen benutten. De dekking stond in het begin van de wedstrijd wat minder sterk en de afstand schutters van Quintus wisten daardoor ook hun kansen te pakken. Gelukkig hielden de dames van Volendam het snelle spel vol en werden er door de keepster, Marit Huiberts, een aantal mooie breaks gegooid. Deze werden door linkerhoek, Nyah Metz, keurig afgerond wat voor een tussenstand zorgde van 14-7. De dames van Garage Kil/Volendam wisten deze voorsprong te behouden en gingen met een stand van 19-15 de rust in.

De tweede helft begonnen de dames van Volendam gelijk weer sterk. Vooral in de verdediging, alle dames stonden echt als beesten te verdedigen waardoor de dames van Quintus steeds agressiever werden en goed vast werden gezet. Na 36 minuten te spelen verslapten de dames van Volendam. Dit kwam onder andere doordat zij in ondertal stonden, hun kansen niet goed afmaakten en slordige fouten maakten. Hierdoor wist Quintus goed terug te komen met hun breaks en mooie afstandsschoten wat de tussenstand opeens 22-21 bracht. De dames van Volendam lieten het er niet bij zitten en wisten met hun snelle spel weer terug te komen met een stand van 29-24. Door het mooie samenspel en de beleving van de dames aan de kant liep Volendam uit met een stand van 34-27. Bij Quintus was veel onrust in het spel doordat zij niet meer wisten wat ze moesten doen en hard aangepakt werden. Coach van Quintus, Rolf Schulte, die het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechters wist nog even een rode kaart mee te pakken. Volendam wist hun kansen in overtal goed te benutten en sloot de wedstrijd af met een mooie vlieger van Bibi Bakker op Nyah Metz wat de wedstrijd eindigde op een stand van 35-28.

Aankomend weekend heeft Garage Kil/ Volendam een weekend rust op de agenda. De eerstvolgende wedstrijd van de dames is op zaterdag 30 september. Zij zullen het dan uitgerust opnemen tegen Zwartwoud/Kwiek uit Raalte. Zien we jullie dan om 21:00 in de Opperdam? Tot over twee weken!