Knieblessure maakt einde aan handbalseizoen Jan Josef

Knieblessure maakt einde aan handbalseizoen Jan Josef

woensdag 09 november 2016

Een nieuw drama in de selectie van HV KRAS/Volendam. Het seizoen voor opbouwer Jan Josef (24) zit erop nadat onderzoek heeft uitgewezen dat een stuk kraakbeen in zijn linkerknie is afgebroken. Een operatie moet de exacte ernst van de blessure uitwijzen.

Josef is na de langdurig afwezigheid van Diego Jacobs en Maurits van Buren en de absentie van Geert Hinskens, Eduard Klyuyko en Jaap Beemsterboer alweer het zesde blessuregeval dit seizoen. Logischerwijs zit de Tsjechische schutter er helemaal doorheen. “Ik ging er vanuit dat er iets met mijn meniscus was, aangezien ik daar een aantal jaren geleden al aan geopereerd ben. Dan had ik er acht weken uit gelegen en was het probleem niet zo groot. Maar toen de MRI-scan uitwees dat het kraakbeen in mijn knie was afgebroken was ik in shock. Dit is helemaal klote.”

Zo’n zes weken geleden voelde Josef al dat zijn knie niet helemaal in orde was. “Op de training voelde ik iets kraken in mijn knie. Pijn deed het toen nog niet echt. Maar met de week werd het erger en erger. Ik speelde nog wel mee in wedstrijden, maar handbalde niet relaxed meer.”

Nadenken
Doordat trainer Piotr Konitz dun zat in zijn opbouwers deed hij noodgedwongen toch een beroep op de rechtshander. “Ik begon na te denken tijdens acties om mijn knie te ontlasten en dat is natuurlijk nooit goed. Na het dubbele weekend in oktober, waarin ik zowel tegen Hasselt als Sasja twee keer zestig minuten speelde, ging het écht niet meer. Ik speelde met ibuprofen en andere pijnstillers en dat is natuurlijk niet ideaal. Maar ik moest wel, we hadden geen andere opbouwers meer.”

Binnenkort gaat Josef onder het mes. Dan zal duidelijk worden hoelang hij zal moeten revalideren. Zelf richt Josef zijn pijlen op de voorbereiding van het volgende seizoen. “Als de schade meevalt ben ik er een half jaar uit, maar in het slechtste geval kan het ook een jaar zijn. Dico Coesel had een vergelijkbare blessure en heeft uiteindelijk acht maanden moeten revalideren. Ik ga er vanuit dat het seizoen erop zit. De knop moet omgedraaid worden, zodat ik tijdens de voorbereiding van volgend seizoen weer fit ben.”

Wel probeert de twintiger zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het team. “Ik zal bij zoveel mogelijk wedstrijden aanwezig zijn. En hopelijk kan ik zo snel mogelijk meedoen met de krachttraining. Het is allemaal nog zo vers dat ik nog niet heb nagedacht hoe ik de komende maanden door ga komen. Maar ik ben zeker niet van plan om op mijn kont te gaan zitten."