Marc Kok: 'Prachtig om zo af te mogen sluiten'

Marc Kok: 'Prachtig om zo af te mogen sluiten'

woensdag 07 juni 2023

Artikel uit de Finalekrant van HV KRAS/Volendam en NIVO

Marc Kok had al een stapje terug gedaan, speelde zijn wedstrijden voor een handjevol toeschouwers in het tweede en zat wanneer het kon als supporter op de tribune bij het eerste. ,,Tot ik maandag opeens een appje kreeg van Geert, of ik mijn pensioen nog even wilde uitstellen. De reden – de blessure van Robin Nagtegaal – is niet leuk, maar het is wel een prachtige manier om je carrière bij het eerste te mogen afsluiten”, zei de Volendammer zondag na afloop in Limburg, waar hij zich opeens in de finale voor een groot publiek terugvond.

,,Wat er allemaal op de tribune qua sfeer gebeurt, dat krijg je voorafgaand uiteraard mee, maar daarna zit je in de wedstrijd. Dan komt de eerste kans en dan moet je gewoon rust in je kop houden en kijken wat de keeper doet. Dan is het wel een lekker gevoel als de eerste bal erin gaat”, keek de rechterhoekspeler terug.

,,In de rust dacht ik: het gaat lekker, we pakken ze. In de tweede helft hadden we een fase waarin het wat moeilijker ging en gingen kort de koppies hangen, dat was een mokerslag voor de ploeg. Er kwamen wat situaties waarbij de scheidsrechters beslissingen maakten, dat stapelde zich op en gaf je een gevoel van ‘het heeft geen zin zo’. Maar zondag spelen we thuis en ons publiek maakte hier in Limburg al meer geluid, laat staan in Volendam.”

Foto: clubfotograaf John Loch