1000 kinderen handballen tijdens Koningspelen bij HV KRAS/Volendam

1000 kinderen handballen tijdens Koningspelen bij HV KRAS/Volendam

dinsdag 16 april 2024

Op vrijdag 26 april aanstaande gaan de Koningspelen van start. De organisatie van het evenement wordt gedaan door Your Talent en wordt uitgevoerd door Sport-koepel Edam/Volendam in samenwerking met de sportverenigingen in de gemeente Edam/Volendam, HV KRAS/Volendam helpt uiteraard weer mee en zorgt ervoor dat Handbal een mooi onderdeel wordt van de Koningspelen. Het belooft een feestelijke dag vol sport en plezier staat voor de deur.

Er staan maar liefst 28 verschillende sport- en activiteiten op het programma, waarvan 3 handbalonderdelen gepland zijn. De handballessen worden gegeven in de vorm van korte power clinics van 20 minuten, speciaal ontworpen om de energie en vaardigheden van de deelnemende kinderen te stimuleren. De deelnemers variëren in leeftijd van groep 3 tot en met groep 8.

De activiteiten vinden plaats op twee locaties, waarvan twee in Oosthuizen en één in Volendam. Beide locaties zijn bekend als actieve hubs voor sportende kinderen. In totaal worden 1850 kinderen verwacht en betrokken gedurende de dag, waarvan naar schatting ongeveer 1000 kinderen deelnemen aan de handbalonderdelen.

Naast de toewijding van de organisatie worden de Koningspelen ondersteund door een scala aan enthousiaste vrijwilligers, waaronder onze eigen Evan de Lange, Joan Scherpenzeel, en een mooie groep vrijwilligers. De locatie in Oosthuizen, bij VV Oosthuizen en Sporthal Opperdam in Volendam vormen het centrum voor de (handbal) activiteiten.

Dennis Bus, vertegenwoordiger van Sport-koepel Edam/Volendam, uitte zijn trots over de bijdrage en inzet van HV KRAS/Volendam om de Koningspelen tot een groot succes te maken. Hij hoopt daarbij op mooi weer om het evenement compleet te maken.


Wil je meer weten over de activiteiten van Your Talent of Sport-koepel contact dan Dennis Bus: d.bus@sport-koepel.nl


 

HV KRAS/Volendam 'KOM-handballen Promotietour' aanwezig tijdens de KONINGSSPELEN 2024

HV KRAS/Volendam kondigt met trots de tweede actie van de 'KOM-handballen Promotietour' tijdens de KONINGSSPELEN 2024 in Edam/Volendam, met de deelname van 1000 enthousiaste handballers. 

De 'KOM-handballen Promotietour', ondersteund door partners zoals Rabobank Waterland en Omstreken, markeert een belangrijke mijlpaal in het streven van HV KRAS/Volendam om handbal toegankelijk te maken voor kinderen tussen 6-15 jaar. Het doel van de tour is om het plezier in de sport te vergroten, motorische vaardigheden te ontwikkelen en het aantal jeugdleden te verhogen.

Met een scala aan activiteiten zoals handbalclinics, schooltoernooien en jeugdevenementen, streeft HV KRAS/Volendam ernaar om handbal levendig en geliefd te houden in de gemeenschap van Edam-Volendam. De vereniging is vastbesloten om samen met lokale partners en vrijwilligers een positieve impact te hebben op de jeugdontwikkeling en de sportieve cultuur in de regio.

"We zijn verheugd om de 'KOM-handballen Promotietour' voort te zetten tijdens de KONINGSSPELEN, en we verwelkomen 1000 jonge handballers om deel te nemen aan dit opwindende initiatief", aldus Piet Kes, voorzitter van HV KRAS/Volendam. "Door samen te werken met onze partners en de gemeenschap, streven we ernaar om handbal voor iedereen toegankelijk te maken en een blijvende passie voor de sport te inspireren."

HV KRAS/Volendam kijkt uit naar een succesvol vervolg van het 'KOM-handballen Promotietour' en roept alle geïnteresseerde kinderen en ouders op om deel te nemen aan dit unieke en spannende avontuur.