KRAS/Volendam begint bekercampagne in Nijmegen

KRAS/Volendam begint bekercampagne in Nijmegen

dinsdag 18 februari 2020

KRAS/Volendam speelt dinsdagavond in de achtste finale van de NHV Beker uit tegen Ha-Stu. Hiervoor reizen ze af naar het Radsbout Sportcentrum in Nijmegen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 21.00 uur.

De Volendammers troffen de ploeg van trainer Leon Stoffels in 2018 ook al voor de achtste finale van de beker. Toen werd er met ruime cijfers gewonnen: 14-35. 

Route 
KRAS/Volendam is dit seizoen de titelhouder in het nationale bekertoernooi. Vorig seizoen begon de route met een overwinning op de huidige promovendus in de Eredivisie Olympia’89/DOS'80 (31-44). In de kwartfinale versloegen de oranjehemden het derde team van Green Park Aalsmeer met 31-25. In de halve eindstrijd rekende de plorg vervolgens af met Wematrans/Quintus: 32-21.

Titelverdediger
In de finale speelde KRAS/Volendam een bloedstollende wedstrijd tegen Lions, met na verlenging een 31-30 eindstand. Het ging gelijk op maar het waren de Limburgers die lang op in het voordeel bleven. Na de laatste gelijkmaker van Joao Ramos (30-30) tekende Robin Jansen voor 31-30. Een paar seconden voor tijd had Lions nog een grote kans, maar doelman Gerrie Eijlers pareerde echter de strafworp van Serge Heijnen.

Tweede Divisie
Ha-Stu speelt in de Tweede Divisie. Daarin spelen zij met een tweede plaats nog vol op mee voor eindwinst. Met zes overwinningen op rij zitten de Nijmegenaren in een goede flow.

Arbiter
Het scheidsrechtersduo Williams Heijmans Rick Wolbertus heeft zaterdag de leiding over het duel tussen Ha-Stu en KRAS/Volendam.

Tickets
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van Radbout Sportcentrum.

Volledige loting:
DEF-Fire/Tachos - JD Techniek Hurry-Up
E&O - KEMBIT-Lions 2
HVV ’70 - Green Park Aalsmeer
Havas - DFS Arnhem
Ha-Stu - HV KRAS/Volendam
Apollo - HV Hellas
The Dome/Handbal Houten - KEMBIT-Lions
Herpertz Bevo Hc - Wematrans/Quintus