KRAS/Volendam C1 pakken de winst én het kampioenschap

vrijdag 29 april 2022

Voor een mooi aantal toeschouwers in de gezellige Opperdam hebben de jongens C1 hun naaste belager Hauwert C1 sportief een pak slaag gegeven, en dat was meer dan verdiend. Vanaf het eerste fluitsignaal was er direct een mooie sportieve strijd en scoorden beide partijen om beurten hun goals, maar waren beide keepers de uitblinkers in het begin. Na een minuut of 10 trof Hauwert niet geheel onfortuinlijk drie maal kort achter elkaar het aluminium, maar scoorde het duo Collin/Robin wél hun goals. De Hauwertse middenopbouw, iets ouder dan de gemiddelde speler vandaag, was de gevaarlijkste man vandaag en werd vaak prima geëlimineerd door Vince. Terwijl de eerste wissels plaatsvonden en CoenB en Arrie binnen de lijnen kwamen, werd het spel nog beter, de twee sterke linkshanders pikten hun goals mee en de geruststellende ruststand was 15-9 voor de oranjemannen.

De thee in de rust viel klaarblijkelijk zwaar, want in een poep en een scheet werd de stand teruggebracht tot 15-13, maar was er geen paniek. Rob en Luca op de hoeken wisten goed het veld uit elkaar te trekken en met een paar breaks van de uitblinkende Joey werd de voorsprong uitgebouwd en testte CoenZ nog een aantal keer de kwaliteit van het doelnet door snoeihard te scoren. Halverwege de tweede helft was de stand opgelopen tot 22-16 en leek de wedstrijd wel gespeeld. Het duo Kyle en Dick hadden het vanwege hun lengte nog knap lastig tegen hun directe tegenstanders maar hielden goed stand. Petje af!

Volendam laat Hauwert nog een beetje terugkomen, maar Volendam, al een aantal jaren samenspelend en ervaren in het spelen van wedstrijden, weten de opgebouwde marge te handhaven. Dit mede door goed keeperswerk van Joey Koning. De eindstand van 28-23 is een superknappe, collectieve prestatie en hiermee is ook het kampioenschap een feit met slechts 3 verliespunten dit seizoen. Met ruim het beste doelsaldo van alle teams is dit een team om rekening mee te houden voor de toekomst. En de twijfels over eigen kunnen is juist een mooie motivator voor de komende 20 jaar, met elkaar en voor elkaar. Oranje boven!