KRAS/Volendam door het oog van de naald

dinsdag 10 oktober 2023

Al gelijk vanaf de start bleek dat de wedstrijd tegen lantaarndrager Izegem een moeilijke ging worden. Dit kwam doordat de mannen van KRAS/Volendam moeite met zichzelf hadden waardoor tegenstander Izegem, vrijuit kon aanvallen. Omdat de dekking van KRAS/Volendam de grootste moeite had heeft Izegem hun kansen kunnen gebruiken en liep het scorebord al snel op. Zo bleek het al vroeg een zware avond te gaan worden. Na 12 minuten wees het scorebord 8-6 aan, mede door het zeer slordige spel en de daaropvolgende missers. Bij de rust was het verschil nog steeds twee doelpunten 20-18.  In de tweede helft werd het er aanvankelijk niet beter op, er werd veelste snel afgerond en zo liepen ze veel punten mis.

Toch ging er in de 22e minuut bij 27-23 een klein knopje om, keeper Craig McClelland toonde een paar goede stops en KRAS/Volendam kwam langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd. Hierdoor werd de achterstand weggewerkt naar een 28-30 voorsprong in de 27e minuut. In de laatste twee minuten was achteroverleunen nog steeds geen optie, omdat er nog een zeven meter werd gemist en ook nog een flitsende break van oranje op het lege Izegemdoel. Helaas belandde die snoeihard op de paal.

Toen Izegem in de laatste minuut nog 29-30 scoorde leek het toch nog mis te gaan. Gelukkig maakte de toeter een einde aan deze helse klus, maar zo sprak een oude wijsgeer, als je de slechte wedstrijden evengoed weet te winnen dan ben je pas goed. De punten gingen uiteindelijk mee naar Volendam. Topscorer was Robin Nagtegaal met zeven treffers.