KRAS/Volendam handbalnieuws 13 en 14 mei

maandag 15 mei 2017

Meisjes E 2 verliezen van Lotus

Lotus, de tegenstander van vandaag, dat zou op voorhand al niet makkelijk worden. Zonder Nadine Bond maar met Fay Kes en Lilly van Nek begonnen we aan de wedstrijd! Enige minpuntje was echter dat de scheidsrechter de regels niet wist van E-jeugd handbal, dus dat moest hij even navragen aan de coaches, en dat brak ons toch wel op... De 0-1 kwam al snel via een treffer van Joëlle de Does maar Volendam was toch wel overdonderd door het grove verdedigen van Lotus, dat toegestaan werd door de scheids uit de gelederen van Lotus... Dat dit dus lastig ging worden was dus al snel duidelijk... De voorsprong van Lotus was dus ook een logisch gevolg, 3-1. Gelukkig kon Volendam wat terug doen via Roos Haverkort na een mooie assist van Jennie Kemper en een treffer van Joëlle de Does na een mooi aangespeelde bal van Esmee Machielsen. De eerste helft bleef het spannend, ondanks het harde verdedigen van Lotus bleven de meiden bij de les, en zorgde Joëlle de Does dat de ruststand na 4-4 werd. De boodschap voor de tweede helft was net zo fanatiek te verdedigen als Lotus, want dat was geoorloofd, maar dit was voor de meiden toch wel moeilijk en de tegenstander profiteerde hier goed van. Lotus behield hierdoor de voorsprong, Jennie Kemper was degene die met twee mooie assists op Lily van Nek en een doelpunt het gaatje op 8-7 hield maar Lotus liet zich niet van de wijs brengen en liep weer uit naar 10-7. Anne steur was degene die de spanning weer terug bracht naar 10-8 maar helaas liep Lotus uit, ondanks goed werk van keepster Fay Kes en aanvallend goede pogingen van Nyla Loch en Lily van Nek, die helaas een aantal keren de paal raakten of stuitte op de goede keepster van Lotus. Het lukte aan de andere kant wel en het werd  8-13 voor Lotus. Jennie Kemper tekende voor de 13-9 maar het gat was te groot geworden, dus de punten bleven in Hoofddorp, 15-10. We hadden vandaag helaas geen medewerking van de scheids en de paal, dat was jammer, maar goed gespeeld onder de warme omstandigheden.