KRAS/Volendam hervat competitie in Haacht

KRAS/Volendam hervat competitie in Haacht

donderdag 30 januari 2020

KRAS/Volendam staat zaterdag een primeur te wachten. De formatie van trainer Hans van Dijk reist dan bij de hervatting van de BENE-League voor het eerst af naar Haacht, waar hen een duel met HC AtomiX wacht. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

Na een winterstop van liefst 41 dagen worden in de grensoverschreidende competitie de eerste duels van het nieuwe jaargang gespeeld. De Volendammers reisden in de tussenpauze af naar Duitsland om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Hier werden oefenduels afgewerkt met TV Emsdetten (35-26) en HSG-Krefeld (38-28).

Europees Kampioenschap
Doelman Gerrie Eijlers was in de winterstop met Oranje actief op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. In een loodzware poule boekte het nationale team een overwinning op Letland (24-32). Voor Oranje was dit de eerste zege ooit op een eindtoernooi. Het gaf de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson een sprankje hoop op plaatsing voor de hoofdfase, maar wedstrijden met grootmachten Duitsland (34-23) en latere toernooiwinnaar Spanje (25-36) gingen verloren.

Bekerloting
Tussentijds werd er ook de loting voor de achtste finales van de NHV Beker bekend gemaakt. KRAS/Volendam speelt hierin op dinsdag 18 februari een uitwedstrijd tegen Ha-Stu uit Nijmegen.

Topscorer
Tim Claessens ging de winterstop in als topscorer van KRAS/Volendam. De cirkelloper was in zestien wedstrijden al goed voor 75 treffers. Erik Blaauw staat met 68 doelpunten op de tweede plaats, gevolgd door Florent Bourget met 64.

Beslissende tegentreffer
In de laatst gespeelde wedstrijd van de BENE-League leed KRAS/Volendam in eigen huis puntverlies tegen JD Techniek Hurry-Up. De ploegen gingen in de openingsfase gelijk op, maar de oranjehemden hadden veel moeite met de uitblinkende doelman Sven Hemmes. Na een 9-10 ruststand kwam de thuisploeg slap uit de kleedkamers, waardoor Hurry-Up kon uitlopen naar 10-16. De inhaalrace werd ingezet en KRAS/Volendam kwam terug tot 19-20. In de slotminuten kon het duel nog alle kanten op gaan, maar slordig balverlies leidde in de laatste minuut een beslissende tegentreffer in: 20-22.

Rode lantaarn
Met AtomiX treft KRAS/Volendam de drager van de rode lantaarn in de BENE-League. De Belgische promovendus won dit seizoen pas twee wedstrijden en staat op vier punten.

Klinkende overwinning
De vorige ontmoeting met AtomiX eindigde in een klinkende overwinning voor KRAS/Volendam. In sporthal Opperdam duurde het lang voordat de Belgen op afstand werden gezet, maar de overwinning kwam niet in gevaar: 37-32.

Toon de Vis
Toon de Vis is momenteel de meest scorende speler aan de zijde van AtomiX. De linkeropbouwer was al goed voor 68 doelpunten.

Arbiters
Het scheidsrechtersduo Mario Box en Rob Tuinstra heeft zaterdag de leiding over het duel tussen AtomiX en KRAS/Volendam. De arbiters worden bijgestaan door tijdswaarnemer Raoul Cornelis.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Den Dijk in Haacht. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Eigen publiek
Op zaterdag 8 februari speelt KRAS/Volendam weer voor eigen publiek. Dan staat de ploeg om 19:00 uur tegenover The Dome/Handbal Houten. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Programma BENE-League
Zaterdag:
The Dome/Handbal Houten - HC Visé BM
Green Park Aalsmeer - Achilles Bocholt
JD Techniek Hurry-Up - KEMBIT-Lions
Handbal Tongeren - Herpertz Bevo Hc
Hubo Initia Hasselt - Sporting Pelt
HC AtomiX - HV KRAS/Volendam

Foto: Klaas Smit