KRAS/Volendam krijgt in Limburg loon naar werken

vrijdag 17 februari 2023

De mannen van KRAS/Volendam waren zich zaterdag meer dan bewust van het feit dat er zaterdag hoe dan ook gewonnen moest gaan worden wilden ze nog enige aanspraak willen maken op een van de bovenste 4 plaatsen in de Bene-league, maar tegen de Lions is dat best wel een opgave.

Met een gezonde dosis zelfvertrouwen werd de strijd aangevangen en, hoewel niet van een leien dakje, bleef KRAS/Volendam heel goed bij en ging in de 24e minuut zelfs voorbij de favoriete opponent 14-15 wat betekent dat het een doelpuntrijk duel was. Keeper Craig McClelland was inmiddels vervangen door Evan de Lange die wat meer ballen wist te pareren. In de laatste minuten voor rust trok KRAS/Volendam nog een sprintje waardoor de stand bij rust 16-20 was voor KRAS/Volendam en we gingen er eens goed voor zitten. Direct na rust dreigde het alsnog mis te gaan en kwamen de Lions weer gevaarlijk dichtbij maar ondanks een dubbele tijdstraf (Jordy Baijens en Tim Roefs) bleef KRAS/Volendam er in geloven en na nog even wat spanning, 30-31 na 23 minuten, liep KRAS/Volendam vakkundig en beheerst weg naar een 30-36 stand. In de laatste 2 minuten mocht Lions nog enkele “krijgertjes” afronden, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Eindstand 34-36. Man of the match was onze nummer 13 Stefan van Gils die tevens topscorer was met 8 treffers.