KRAS/Volendam krijgt te weinig tegen Hurry Up

zondag 05 maart 2017

De Volendamse handballers hebben zaterdag een prima wedstrijd tegen Hurry Up niet in winst weten om te zetten. ‘In de zoemer’ maakte Hurry Up de gelijkmaker, waardoor de eindstand werd bepaald op 27-27. Daarmee houdt KRAS/Volendam één punt over aan de start van de Eredivisie nacompetitie om het landskampioenschap.

En dat terwijl de scheidsrechters in eerste instantie oordeelden dat de goal van Hurry Up niet binnen de tijd was. Na kort overleg met de wedstrijdtafel kwam de leiding om die beslissing terug en keurde het doelpunt goed. Direct na afloop het de technische staf laten weten beroep aan te tekenen tegen de uitslag.

Het begin in Zwartemeer was voor Hurry Up, dat na vijf minuten op een 4-1 voorsprong kwam. Maar daarna begon het ook bij KRAS/Volendam, waar de Servische aanwinst Igor Mrsulja zijn debuut maakte, te draaien. Na tien minuten pakte het met 5-6 de eerste voorsprong. Deze marge werd aan het einde van de eerst helft vergroot tot drie punten. Gerust werd er met 13-16.

De Volendammers denderden na de pauze door. Aan de hand van de ontketende Jan Josef, goed voor acht goals werd de voorsprong uitgebreid naar 13-19. Plots was de verdedigende orde bij de gasten zoek en sloop Hurry Up dichterbij. Met nog een kleine tien minuten te spelen kon het met 24-24 alle kanten op. Een minuut voor het einde leidden de gasten nog met 25-27. Rutger ten Velde mistte in de slotfase een poging vanuit de hoek, waarna de thuisploeg met een razendsnelle break de 27-27 achter Volendam-doelman Dennis Schellekens werkte.