KRAS/Volendam maakt het karwei in 2e helft af

donderdag 28 april 2022

Op papier was en is Quintus wat je noemt een laagvlieger maar zo werkt het nooit bij de handbalmannen van oranje die zich, in de eerste helft, stukbeten op het fysieke verdedigen van “de groenen” uit Kwintsheul. Ondanks het duidelijke overwicht maar dankzij vele gemiste kansen bleef KRAS/Volendam achter de feiten aanlopen en bleef Quintus steeds aan de positieve kant van de score, mede ook doordat de scheidsrechters strooiden met 2 minutenstraffen aan KRAS/Volendam-zijde. Keeper Rob Goudriaan werd, na enkele breaks, maar liefst 3x recht in zijn gezicht geschoten en hierna werd onze verzorger op een gele kaart getrakteerd toen hij er wat van zei.  Ruststand 15-14 dus absoluut werk aan de winkel na rust.

De 2e helft liet een goede start zien, keeper Dennis Schellekens verving Rob Goudriaan die duidelijk aangeslagen was en na een tempoverhoging wees het scorebord 16-18 aan na 3 minuten en 18-24 na 12 minuten. Toen keeper Dennis, na eerst enkele fraaie reddingen  een 7 meter wist te stoppen was de race eigenlijk gelopen. Al heeft het verleden ons geleerd dat de bloemen er al wél liggen maar aan de finish. Eindstand 26-31. Nieuwkomer Roy Loch maakte een goede invalbeurt maar kwam helaas (nog) niet tot scoren maar dat is een kwestie van geduldig afwachten. Alle 31 doelpunten werden zo goed als eerlijk verdeeld met als absolute uitschieter Florent Bourget die maar liefst 11 keer (5 penalty’s) wist af te drukken. Zaterdag a.s. komt Kembit lions naar de opperdam en met de steun van velen zou er heel misschien best wel eens een stunt kunnen gebeuren, wie weet. Tijd van aanvang 19:00.