KRAS/Volendam naar koploper Hurry-Up

KRAS/Volendam naar koploper Hurry-Up

dinsdag 24 september 2019

KRAS/Volendam wacht komende zaterdag een duel met de verrassende koploper van de BENE-League. De formatie van trainer Hans van Dijk reist af naar sporthal De Eendracht in Zwartemeer voor een confrontatie met JD Techniek Hurry-Up. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Volendammers pakten afgelopen zaterdag de eerste punten van het nieuwe seizoen. In het eigen sporthal Opperdam werd Handbal Tongeren, de destijds nog ongeslagen nummer twee van de competitie, met vijf punten verschil geklopt. De wedstrijd eindigde in 31-23.

Ongeslagen
De aanstaande opponent uit Drenthe voert al vier weken de ranglijst aan. Dit mede door de overwinning van afgelopen zaterdag op HC Visé BM. Het was een spannende wedstrijd in België, waar de ploegen halverwege bij 15-15 nog in balans waren. Hurry-Up trok echter in het tweede bedrijf aan het langste eind en won met 27-29. Eerder was Hurry-Up ook

Nieuwe gezichten
De Zwartemeerders zijn het seizoen begonnen met veel nieuwe gezichten in de gelederen. De ploeg van trainer Joop Fiege versterkte zich met Sven Hemmes, Jakub Kastner (Tsjechië), José Rolo (Portugal), Boris Tot en Peter Puljic (beiden Kroatië).

Topscorer
Waar Hurry-Up de ranglijst van de BENE-League aanvoert staat René Jaspers bovenaan de lijst van de topscorers. De linkerhoekspeler kwam in 2018 over van Eredivisionist E&O en maakte in vier duels al 31 doelpunten.

Nek aan nek race
KRAS/Volendam kruiste in maart voor het laatst de degens met Hurry-Up. De ploegen waren destijds in De Eendracht aan elkaar gewaagd. De thuisploeg ging tijdens de onderbreking met 13-11 aan de leiding en profiteerde in de tweede helft van een mindere fase van de oranjehemden: 28-23. Eerder dat seizoen pakte de ploeg uit het vissersdorp wel de punten. Een thriller in sporthal Opperdam, waarbij doelman Dennis Schellekens in de slotseconden een cruciale redding verrichte, eindigde in Volendams voordeel: 32-31.

Scorende Blaauw
Volendam-speler Erik Blaauw overlegt de afgelopen wedstrijden goede statistieken. De middenopbouwer was zowel in het duel met Tongeren als tegen Hubo Initia Hasselt goed voor zeven doelpunten. In de verloren wedstrijd om de Supercup tegen zijn oude club Green Park Aalsmeer (28-27) was Blaauw zelfs negen keer trefzeker. Hiermee is hij samen met Tim Claessens en positiegenoot Florent Bourget momenteel de topscorer van KRAS/Volendam. Het drietal maakte ieder al zeventien doelpunten.

Live
De kaarten voor de wedstrijd kunnen online worden besteld via de website van JD Techniek Hurry-Up. Niet mogelijk om bij de wedstrijd aanwezig te zijn? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
The Dome/Handbal Houten – Sporting Pelt
Green Park Aalsmeer – Herpertz Bevo Hc
JD Techniek Hurry-Up – KRAS/Volendam
Handbal Tongeren – OCI-Lions
Hubo Initia Hasselt – Achilles Bocholt
HC AtomiX – HC Visé BM