KRAS/Volendam op koers naar finales na verdiende overwinning in Zwartemeer

dinsdag 24 mei 2022

Tegenstander Hurry-Up beloofde afgelopen zaterdag er alles aan te gaan doen om de schade van de 4 eerder toegekende strafpunten te verkleinen dus was de focus volledig op scherp bij de mannen van KRAS/Volendam. Nog steeds zonder keeper Rob Goudriaan maar met Mike Zwarthoed als goede stand-in was de start afwachtend en moest het vizier bij sommigen nog wat worden aangescherpt maar eenmaal op stoom, 3-5 na 9 minuten, bleef KRAS/Volendam de gehele wedstrijd op voorsprong. Wel werden er veel 2 minuten-straffen uitgedeeld waar met name Jordy Baijens al vroeg de dupe van werd. Via 7-10 en even later 9-14 (Zlatko Pavicevic en Robin Nagtegaal) liep KRAS/Volendam behoedzaam uit naar een overtuigende 10-18 voorsprong halverwege.

Na de rust gaf Hurry-Up wat meer gas en kwam, ondanks de uitstekende acties van keeper Dennis Schellekens, via de altijd knokkende Ronald Suelman (6x) na 13-19 toch weer even benauwend dichtbij tot 22-24 na 26 minuten. Het slotakkoord was echter weer voor KRAS/Volendam dat met een laatste eindsprint de zege veilig stelde. Eindstand 24-27 en de prijzen komen nu toch serieus in zicht. Topscorer zaterdag was Zlatko Pavicevic met 6 doelpunten.