KRAS/Volendam pas in slotfase langs gretiger Hasselt

maandag 21 februari 2022

Niet dat men uit mocht gaan van het spreekwoordelijke “makkie” maar tegen laagvlieger Hasselt had men toch wel moeten/kunnen rekenen op 2 punten, maar niets was minder waar. Hasselt startte gretig en voordat de oranjemannen beseften dat het begonnen was keek men in de 4e minuut al tegen een 4-1 achterstand aan. Langzaamaan leek men wat grip te krijgen op het aanvalsspel van Hasselt waardoor de achterstand werd omgezet in een 5-7 voorsprong na 9 minuten. Doordat men het achterin niet goed op de rit had was het 4 minuten later alweer 8-8 en al verder ploeterend wees de stand in de 23e minuut naar 16-10 nadat Florent Bourget ook een 7 meter had gemist. Kortom, treurnis alom en de 18-14 ruststand gaf aan dat er na de pauze uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Na de rust scoorden beide ploegen om en om maar na 2 treffers van Marnix Roos klampte KRAS/Volendam weer aan en Jordy Baijens drukte in de 11e minuut af voor 21-21 en toen was opeens alles weer mogelijk. Halverwege werd Alex Binderis, na een schermutseling, met rood naar de kant gestuurd en via de linkshandige rechteropbouwer van Hasselt kwam de thuisploeg wederom op voorsprong 26-24. Even later wist keeper Dennis Schellekens eerst een strafworp te keren en even later jammer genoeg te missen in het lege Hasselt doel. Toch wist KRAS/Volendam in de 27e minuut (voor de 2e keer) op voorsprong te komen 28-30 maar verspeelde de bal weer net zo snel waardoor de spanning onhoudbaar werd. Er volgden nog 2 uiterst rommelige minuten waarin het van 29-31 toch nog even 30-31 werd met nog een paar seconden op de klok maar rommelend weg tikte de klok verder en bij de gong had KRAS/Volendam de punten. Topscorer bij KRAS/Volendam was Tim Roefs met 6 treffers.

Donderdag wacht de inhaalwedstrijd uit tegen Atomix waarna zaterdag 26 februari Hurry-Up naar de Opperdam komt. Komt allen aanmoedigen zaterdag. Aanvang 19:00.