KRAS/Volendam roemloos ten onder in de Bloemhof

dinsdag 21 juni 2022

De handballers van KRAS/Volendam waren geladen en gebrand op de 2e best of three wedstrijd. Na het nipte verlies (26-27) van vorige week was alles nog mogelijk en ging men eigenlijk vol voor een derde wedstrijd. Toch zou al snel blijken dat vóór de deur nog lang niet in huis is en dat een derde partij altijd ná de tweede komt. Gesteund door een heuse oranjegolf van supporters werd het echter een opeenstapeling van fouten en waren alleen de eerste 5 minuten “KRAS/Volendam” waardig, 1-3 na o.a. een doelpunt van keeper Dennis Schellekens in het lege Aalsmeer doel. Na 3 minuten was de stand alweer 4-3 en ondanks een gestopte penalty én een break-out van keeper Dennis liep Aalsmeer weg naar een 8-5 voorsprong. Heel even klampte KRAS/Volendam nog aan, 8-7 via Alex Binderis, maar bij oranje stond de dekking niet goed waardoor de doelpunten veel te makkelijk vielen al was de schade nog aanzienlijk bij rust, 15-12.

Ook in de tweede helft kreeg KRAS/Volendam het spel niet op de wagen en wees het scorebord in de 17e minuut 29-16 aan wat betekende dat KRAS/Volendam slechts 4x doel had getroffen en Aalsmeer maar liefst 3x achtereen scoorde in een empty goal. De race was toen natuurlijk allang gelopen en Aalsmeer had op elke fout een antwoord én een oplossing waardoor de eindstand 34-20 werd en Aalsmeer de terechte kampioen was. Gelukkig werd na de wedstrijd de scheidende mastodont onder de teambegeleiders Jan Kwakman uitzinnig toegejuicht door werkelijk alle toeschouwers waardoor de terugreis toch (bijna) nog een beetje gezellig was. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten al zal dat bij de “harde kern” nog wel even duren.

Foto's: clubfotograaf Fred Mol