KRAS/Volendam sluit het jaar af in stijl met winst op Tongeren!

maandag 20 december 2021

Na veel onnodige remises en verlies partijen was de boog gespannen zaterdag want daar tegen Tongeren had oranje nog een appeltje te schillen. KRAS/Volendam startte zelfverzekerd en pakte gelijk een voorsprong van 3-5 maar Tongeren knokte zich terug door treffers vanuit het midden waar onze dekking geen antwoord op had, 7-7 na 18 minuten. Een tempoversnelling én 2 fraaie doelpunten van Filip Pettersson zorgde ervoor dat de teller weer een 7-10 stand aanwees. Maar ook nu werd de voorsprong weer tenietgedaan door wat slordigheidjes en was het halverwege toch weer een nipte 14-15 tussenstand.

De tweede helft werd zwak begonnen (16-17 na 6 minuten) maar een gestopte penalty van keeper Rob Goudriaan en een snelle break betekende weer een 16-19 tussenstand. Jordy Baijens tekende voor de 20e en toen was de race eigenlijk gelopen. In de slotfase ging er nog best wat mis maar de 27-31 overwinning kwam niet meer in gevaar. Een verdiende zege voor KRAS/Volendam. Topscores waren Jordy Baijens en Abou Fofana beiden met 7 treffers.