KRAS/Volendam stelt orde op zaken in Zwartemeer 34-39

maandag 01 november 2021

Het is altijd een lastig te nemen horde tegen Hurry-Up “uit in Zwartemeer” en afgelopen zaterdag klonk het eerste fluitje ook nog eens bijna anderhalf uur later dan de geplande 20:00 door autopech van de scheidsrechters. Toch opende KRAS/Volendam gretig en nam gelijk een 0-2 voorsprong.

Hurry-Up klampte echter steeds aan en zette de gasten na 10 minuten voor even zelfs op achterstand, 6-5 maar beide teams scoorden om en om wat leidde tot een 9-9 gelijke stand na 15 minuten. KRAS/Volendam zette er vervolgens een tandje bij waardoor de verdediging van Hurry-Up steeds aan de noodrem moest trekken en de daaruit verkregen 7-meterworpen vakkundig verzilverd werden door Florent Bourget, waardoor de stand bij rust 15-19 was in KRAS/Volendam ’s voordeel.

Direct na rust liep de voorsprong verder uit naar 17-23 en 18-25 in de 6e minuut en is de zege eigenlijk niet meer echt in gevaar geweest (al hebben wedstrijden in het verleden wél bewezen dat alles mogelijk is). Even stokte de race en kwam Hurry-Up terug tot 4 doelpunten 27-31 (16e minuut) maar toen Keeper Rob Goudriaan zijn opwachting maakte voor het laatste kwartier en ook het ene na de andere schot wist te keren kwam de winst niet meer in gevaar. Eindstand 34-39 en met de di verdiende punten in de tas kon de terugtocht aanvangen maar toen was het al bijna zondag. Topscorer met 13 treffers was Florent Bourget.