KRAS/Volendam tekent 'solidarity act'

KRAS/Volendam tekent 'solidarity act'

dinsdag 30 juni 2020

KRAS/Volendam heeft zich aangesloten bij de Covid-19 Solidarity Act – een manifestatie van Europese topclubs over gedragsregels rond het aantrekken van nieuwe spelers. Dit initiatief is opgezet door het Forum Club Handball, dat de Europese clubs voor het herenhandbal samenbrengt. 

De verklaring is door 46 topclubs uit Europa ondertekent en is een gemeenschappelijk standpunt over spelerstransfers. Het doel hiervan is het onderhouden van goede relaties en communicaties tijdens de moeilijke en gevoelige periode die alle clubs momenteel doormaken. Veel ervaren een vooral op financieel gebied onzekere tijd. Met de Covid-19 Solidarity Act worden deelnemers verplicht goed met elkaar om te gaan, zonder te willen profiteren van de kwetsbaarheid van andere clubs. 

Dit houdt in dat clubs die een speler willen contracteren eerst zijn huidige club daarover moeten informeren en toestemming moeten krijgen, voordat er contact met de handballer of zijn zaakwaarnemer wordt gelegd. Dit geldt voor alle spelers met contracten tot het einde van het seizoen 2020/2021 of langer. Deze gedragscode is in ieder geval geldig voor de transferperiode van de zomer en herfst van 2020 en is geïnspireerd door een samenwerking die al bestaat in de Nederlandse Eredivisie.

Ooms: ‘Bijzondere gentlemen’s agreement’
“In het Forum Club Handball worden allerlei relevante onderwerpen besproken voor de ontwikkeling van het clubhandbal in Europa”, vertelt algemeen manager Joost Ooms. “Als een van de kleinere clubs in het gezelschap delen wij vanuit onze verantwoordelijkheid veel verhalen over de dagelijkse problematiek van de kleine club in Europa. Het succes van dit initiatief toont aan dat er ook geluisterd wordt naar kleinere clubs. Dat de grootmachten dit aannemen maakt dit een bijzondere gentlemen’s agreement.”

“KRAS/Volendam en Green Park Aalsmeer kennen al jaren een nog uitgebreidere en succesvolle vorm van samenwerking op dit vlak”, vervolgt Ooms. “Sinds een aantal jaar is ook het NHV via het Topsportplatform aangehaakt. Het is dus vanzelfsprekend dat wij hier aan meedoen en het geeft alle herenclubs ook meer zekerheid voor het komende seizoen.”