KRAS/Volendam wint van E&O en treft Aalsmeer in halve finale

KRAS/Volendam wint van E&O en treft Aalsmeer in halve finale

zondag 09 april 2017

HV KRAS/Volendam heeft zaterdagavond op positieve wijze de kampioenspoule afgesloten. Op bezoek bij Oosting E&O werd betrekkelijk eenvoudig met 23-35 gewonnen. Doordat concurrent om de eerste plaats Hurry Up verloor bij Targos Bevo, eindigen de Volendammers als eerste in de poule. Hierdoor is het voor de kruisfinale om het landskampioenschap gekoppeld aan Fiqas/Aalsmeer.

Volendam trof zaterdag een zwak E&O, maar speelde zelf ook verre van groots. Jaap Beemsterboer, goed voor twaalf treffers, opende de Volendamse productie met drie doelpunten op rij. Maar na tien minuten was de voorsprong met 4-5 nog miniem. Langzaamaan werd de marge groter. Via 7-13 werd er met een 10-18 voorsprong gerust.

In kleedkamer hoorden de Volendammers van het verlies van Hurry Up en dat een overwinning voldoende was voor de eerste plaats. Die kwam er. De grootste voorsprong was bij 15-28. In de slotfase snoepte de thuisploeg nog iets van de marge af. Daar waren de Volendamse handballers niet rouwig om. Er werd uiteindelijk met 23-35 gewonnen.

Volendam start de kruisfinale tegen Aalsmeer op 22 april met een uitwedstrijd. Een week later is de return. De winnaar plaatst zich voor de finale, die gespeeld wordt over drie wedstrijden. Lions of Hurry Up is hierin de tegenstander.

Oosting E&O - HV KRAS/Volendam: 23-35 (10-18).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Jaap Beemsterboer 12, Jordy Baijens 6, Rutger ten Velde 5, Jan Josef 5, Léon van Schie 2, Igor Mrsulja 2, Marc Kok 1, Tom Schilder 1, Dico Coesel 1, Leon Geus, Dani Baijens, Geert Hinskens.


Onderstaand het schema met data voor de finaleduels

23 april | 15.00 uur* : Fiqas/Aalsmeer - HV KRAS/Volendam
29 april | 19.00 uur* : HV KRAS/Volendam - Fiqas/Aalsmeer

13-14 mei: 1e wedstrijd finale Best of three
20-21 mei: 2e wedstrijd finale Best of three
3-4 juni: 3e wedstrijd Best of three

*Datum onder voorbehoud