Kruisfinales bereikt na bloedstollende zege op Targos Bevo

zaterdag 01 april 2017

Het ticket voor de kruisfinales is binnen! Targos Bevo werd zaterdagavond in een bloedstollende wedstrijd met 29-26 verslagen. In de tweede helft keken de Volendammers nog tegen een achterstand aan.

In de eerste helft liep het niet bij de Volendammers, de eerste helft eindigde ook 12-16. De Volendammers stonden 0-1 achter, maar Jaap Beemsterboer kwam al snel terug met de 1-1. Zoals al gezegd was het een slordige eerste helft van de Volendammers, gezien de score van 4-10 na een kwartier. Jaap Beemsterboer raakt daarna drie keer achterelkaar het net waarna het verschil drie werd. Beter werd het echter niet. De teams zochten met 12-16 stand de kleedkamers op.

De thuisploeg begon de tweede helft met 12-16, Jaap Beemsterboer maakte het eerste doelpunt in de tweede helft. Langzaamaan kropen de Volendammers dichterbij. Hoewel de achterstand na tien minuten in de tweede helft nog 16-21 was, kwam het geloof terug. Jordy Baijens maakte na iets meer dan een kwartier gelijk (23-23). De Opperdam ontplofte van blijdschap!

De Volendammers kregen de smaak te pakken en bouwden de voorsprong uit. Mede dankzij een doelpuntloze periode van bijna 10 minuten van Bevo. De score werd daarna 28-24. Die voorsprong werd behouden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk 29-26.

Jaap Beemsterboer scoorde met zes treffers de meeste doelpunten. De man van de wedstrijd was Dani Baijens, hij had maar liefst drie doelpunten, waarvan alle drie de doelpunten in de tweede helft.

HV KRAS/Volendam is door deze fantastische overwinning door naar de kruisfinales! Hierin wordt OCI-Lions of Fiqas/Aalsmeer de tegenstander. De Volendammers staan nu op de tweede plek.

HV KRAS/Volendam – Targos Bevo: 29-26 (12-16).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 6, Jan Josef 5, Dani Baijens 3, Rutger Ten Velde 3, Léon van Schie 3, Tom Schilder 3, Dico Coesel 2, Geert Hinskens 2, Igor Mrsulja 1, Jordy Baijens 1, Marc Kok, Leon Geus.