Kwartfinale eindstation HV KRAS/Volendam na nederlaag tegen OCI-Lions

donderdag 16 maart 2017

Het bekertoernooi zit erop voor HV KRAS/Volendam. Het OCI-Lions van oud-trainer Mark Schmetz was donderdagavond duidelijk te sterk. Vrijwel vanaf het begin waren de Limburgers de bovenliggende partij en drukten dit uiteindelijk ook uit in de score: 35-24.

Direct was duidelijk dat er weinig te halen viel voor de Volendammers. Aanvallend waren de gasten niet scherp en aan de overkant strafte de thuisploeg elke kans af. Na zes minuten stond Volendam op een 5-1 achterstand. Konitz greep in met een time-out, maar dat hielp weinig. Via 8-1 was de achterstand tien minuten voor rust 10-4. Met 17-10 werd er gerust.

De wedstrijd in Volendam eerder dit seizoen, waarin het een achterstand van tien omzette in een voorsprong, bood houvast voor een betere tweede helft. Die kwam er dit keer niet. Zoetjesaan bouwde het team van voormalig Volendam-trainer Mark Schmetz de voorsprong uit. Na tien minuten was de marge in de dubbele cijfers: 26-26. De grootste Limburgse voorsprong was bij 33-20. In de slotfase gaven de gasten de eindstand van 35-24 een iets dragelijker gezicht. Jaap Beemsterboer en Igor Mrsulja waren met elk vijf treffers de meest doeltreffende Volendammer.

OCI-Lions - HV KRAS/Volendam: 35-24 (17-10).
HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Igor Mrsulja 5, Jaap Beemsterboer 5, Dani Baijens 3, Léon van Schie 3, Geert Hinskens 2, Jordy Baijens 1, Jan Josef 1, Dico Coesel 1, Marc Kok 1, Rutger ten Velde 1, Leon Geus 1, Tom Schilder.