dinsdag 04 april 2023

Afgelopen zaterdag speelde KRAS/Volendam heren 1 voor de derde keer op rij gelijk in de
HandbalNL-League.

Op bezoek bij Herpertz Bevo HC is het onze heren 1 niet gelukt om de volle buit mee naar huis te
nemen. Na een goede start met doelpunten van Lucas Schneider en Stefan van Gils kantelde de
wedstrijd. Bevo strafte de technische fouten af met verschillende break outs en tegen aanvallen.
Onze mannen kregen de eerste helft maar moeilijk grip op de wedstrijd. Des ondanks was de rust
stand 15-14 in het voordeel van Bevo en was er dus nog niks verloren.

Na rust was het Jose Poças die weer met een fabelachtig doelpunt de stand in evenwicht bracht. Een
sterk spelende Schneider zorgde daarna voor de eerste voorsprong in de wedstrijd. Echter was deze
voorsprong van korte duur en zag het ernaar uit dat Bevo met de winst aan de haal ging. In de laatste
fase van de wedstrijd zag het er dan ook naar uit dat onze heren tegen hun eerste verlies partij aan
zouden lopen. Met nog 15 minuten op de klok keken de heren tegen achterstand van 5 punten aan.
Na een keepers wissel was het Evan de Lange (die later ook tot man of the match benoemd werd) die
met een aantal prachtige reddingen zorgde dat KRAS/Volendam weer helemaal terug kwam.

Bij het ingaan van de laatste minuut staat er een gelijke stand op het bord. Uiteindelijk is het Tim
Roefs die de 26-27 binnen schiet en lijkt de eerste overwinning in de handbalNL league binnen. Met
nog 15 seconden op de klok pakt coach Richard Curfs Van Bevo een time out en gaan ze met 7 tegen
6 spelen. Met nog 5 seconden is het Lucas Schneider die een bal blokt van Bevo speler Dario Polman
die hem toch weer in zijn handen terug krijgt. De bal beland bij een mede speler op de cirkel en Bevo
scoort in de allerlaatste seconde de gelijkmaker 27-27. In Panningen is het feest dat het eerste punt
is gehaald. Bij de Volendammers kijken ze vol ongeloof naar elkaar.

De heren van KRAS/Volendam spelen aankomende zaterdag om 20:00 uur een uitwedstrijd tegen
KEMBIT-LIONS/Sittardia. KRAS/Volendam staat op plek 4 met 5 punten. KEMBIT-LIONS staat op plek
2 met 7 punten. Als KRAS/Volendam weet te winnen, dan komen ze gelijk te staan met KEMBIT-