'Lekker weer samen te kunnen trainen'

'Lekker weer samen te kunnen trainen'

dinsdag 16 juni 2020

De herenhoofdmacht van KRAS/Volendam trainde maandagavond - voor het eerst sinds de handbalcompetitie werd stilgelegd - weer in groepsverband. Op een voetbalveld naast sporthal Opperdam werd een gezamenlijke sessie afgewerkt onder leiding van Hans van Dijk en loop- en conditietrainer Timo Beemster.

Op een kunstgrasveld van voetbalvereniging RKAV Volendam begonnen de handballers met een warming-up, verschillende stretchoefeningen en een sprinttest. De snelste tijd werd geklokt door Jordy Baijens, die de afstand van twintig meter in 2.38 seconden beliep. Na een reeks loop- en sprintoefeningen werd de training besloten met het rustig overgooien van een bal.

"Het is lekker weer samen te kunnen trainen", vertelt Van Dijk vanaf de zijlijn. "De jongens hebben de afgelopen maanden zelfstandig hun fitheid op peil gehouden en dat hebben ze goed gedaan. De eerste metingen zien er prima uit. Na de zomervakantie gaan we hard aan het werk om de selectie klaar te stomen voor het nieuwe seizoen."

Voorbereiding hervat
De selectie traint voor twee weken op maandag en donderdag in groepsverband. Hierna heeft KRAS/Volendam een paar weken vrijaf. Vanaf 27 juli gaat de voorbereiding op de nieuwe jaargang in de BENE-League van start.